Poslanici opozicije u Srbiji podržali N1 i Novu S: Mrak bez slobodnih medija

Regija 06. dec 202217:031 komentar
Izvor: N1

Poslanici dijela opozicije u Skupštini Srbije su na današnjoj sjednici podržali televizije N1 i Nova S, tako što su ustali i podigli crne papire sa natpisom: "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija".

Natpis su, u trenutku kada su u salu ušli predstavnici medija, podigli poslanici poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodne stranke, DS-a, Moramo-Zajedno i Zeleno-lijevog kluba.

N1

Šef poslanika naprednjaka Milenko Jovanov tada je odbio da govori, zatraživši od predsjedavajuće Elvire Kovač da obezbijedi uslove za nastavak sjednice.

Poslanik Dveri Borko Puškić iskoristio je trenutak da raširi zastavu sa Kosovom i natpisom „Nema predaje“, zbog čega ga je predsJedavajuća opomenula da, po Polsovniku, nije dozvoljeno isticanje obilježja.

Na primjedbu Puškića da je učinuo isto što i poslanici opozicije koji su držali natpise podrške televizijama N1 i Nova S, Kovač je odgovorila da to nije isto, jer ostali poslanici nisu isticali nikakva obilježja.

Kovač je zatim zamolila poslanike opozicije da sjednu i spuste natpise kako bi se nastavila sjednica. „Prenijeli ste svoju poruku, ja nisam reagovala, očigledno ste čekali medije. Performans ste zavšrili, svi su to vidjeli, mislim da je dovoljno“, rekla je predsjedavajuća i pozvala pristutne da se nastavi rasprava o budžetu.

U nastavku sjednice ipak nije došlo do smirivanja strasti, pošto je došlo do verbalnog sukoba Milenka Jovanova i poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića.

Novaković je na provokaciju Jovanova („Boro, kako je biti iza brave?“), odgovorio uvredom zbog čega mu je izrečena opomena.

Podsjetimo, televizije N1 i Nova S, umjesto programa, od ponoći emituju telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar