Prodaje se garsonjera od 12 kvadrata u Ljubljani, ljudi ogorčeni: “Čak je i pas veći”

Ekonomija 23. feb 202416:39 0 komentara
ITD Real Estate/Facebook/screenshot

Oglas za prodaju tri stana u Ljubljani izazvao je veliku pometnju na društvenoj mreži jer je najmanja garsonjera veličine samo 12 kvadrata. Kako bi uštedio prostor, vlasnik je madrac stavio na vrh fioke. Međutim, mnogi komentatori ističu da na fotografijama jedva da se vide prozori.

Oglas za tri stana u Ljubljani, koji je agencija za nekretnine opisala kao odličnu priliku za ulaganje, izazvao je poprilično negodovanje na Facebooku. Riječ je o dvije garsonjere od 12 i 30 kvadrata i dvosobnom stanu od 55 kvadrata u starijoj kući pod Rožnikom.

Kako navode iz agencije, najveći stan ima i balkon, a sva tri stana imaju svoje parking mjesto. „Lokacija je odlična. Trenutno se tri jedinice izdaju za 1.500 eura mjesečno bez troškova”, pohvalili su stanove u agenciji i dodali da etažna svojina nije dobro održavana.

Za garsonjere vlasnik traži 60.000 i 90.000 eura, a za dvosoban 160.000 eura. Ukoliko kupac želi sva tri stana, za njih traži 270.000 eura.

ITD Real Estate/Facebook/screenshot

Međutim, ubrzo su uslijedili komentari u kojima se kritikovala ponuda. “Da li je to krevet na komodi?”, pitali su se korisnici Facebooka ispod oglasa. „Neko mi kaže da ovo nije istina“, napisao je jedan od komentatora. Drugi je odgovorio: “Noću, kad idem u toalet, razbio bih se na ovakvom krevetu.”

“Nema kondominijuma i prozora? Ne, hvala“, napisao je treći, ističući da gotovo ni na jednoj objavljenoj fotografiji nije prozor. “Prodajete podrum od 12 kvadrata i nazivate ga garsonjerom”, ogorčeno je napisao jedan korisnik Facebooka.

Jedan od komentatora uporedio je malu garsonjeru sa veličinom svoga psa: „Prostor u kojem spava naš pas je veličine 16 kvadratnih metara. Razmišljam kako da ga ubijedim da mi prebaci 500 eura”.

Međutim bilo je i onih koji su podržali oglašavača. „Slovenci su razmaženi za životni prostor. To je uobičajena stvar u inostranstvu i plaćate pet puta više nego kod nas”, napisala je jedna komentatorica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!