Radar: Prizemljeni avioni kompanije Air Pink čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Regija 27. feb 202421:21 0 komentara
gordzam / Alamy / Alamy / Profimedia

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da aviokompanija Air Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letenje, što su oni i učinili. To praktično znači da su svi njihovi avioni prizemljeni i da je rad te aviokompanije obustavljen, saznaje Radar, a prenosi Nova.rs.

Tijelo EU je vršilo kontrolu prije oko nedjelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje Radar. Zbog toga su tražili da Air Pink čiji je suvlasnik Željko Mitrović vrati dozvole, prenosi Nova.rs.

Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola Radar je uputio Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udjela u Air Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grupa. Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića.

Na zvaničnom sajtu Air Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!