Ravnatelj KBC-a Split se očitovao o smrti novinara Matijanića

Regija 06. avg 202217:381 komentar
Izvor: N1

Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović oglasio se o smrti novinara Vladimira Matijanića, a njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

“U ime Kliničkog bolničkog centra Split izražavam žaljenje zbog smrti gospodina Vladimira Matijanića i duboku sućut obitelji.

Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći gospodinu Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu, pa tako i u KBC-u Split kojem sam na čelu. Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj.

Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem.

U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje od strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu. O svim nalazima bit ćete pravodobno obaviješteni”, naveo je Meštrović.

Podsjetimo, partnerica novinara Vladimira Matijanića jutros je na Facebooku podijelila dramatičnu i srceparajuću ispovijest o borbi za njegov život nakon što se ispostavilo da je covid pozitivan. “Deset puta smo zvali i molili da Vladu prime u bolnicu. Nisu htjeli”, napisla je, između ostalog, Andrea Topić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar