Serija dojava bombi u 22 škole u Beogradu

Regija 29. apr 202210:20 > 10:22 0 komentara
Nova.rs

Cirkularni mail o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obaviješteni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provjere navode, navodi se u saopštenju.

„Slična situacija desila se prije nekoliko dana u susjednoj Crnoj Gori. Naša policija će najprije ispitati prijetnje, a djeca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je prvi potpredsjednik vlade i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbjednosti.

Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i dio Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provjere u ostalim školama u toku. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obavještavati javnost o razvoju situacije.

„U pola osam su samo došli i rekli nam da izađemo iz škole. I direktorka nam je samo rekla da se odmaknemo u slučaju da se desi nešto da ne budemo blizu. Prvo su došla dva policajca u automobilu, i sada još dva u kombiju. Svi stojimo ispred škole“, navodi se u objavi na Instagram stranici „Serbia live“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad