Srbi osuđeni u Njemačkoj: Djevojčice držali zaključane u sobi punoj fekalija

Regija 17. aug 202214:00 1 komentar
Ilustracija/Pixabay

Nenad M. (50), njegova supruga Draginja (49) i njihov sin Denis S. (28) osuđeni su u Njemačkoj na devet mjeseci do godinu i po dana uslovne kazne zatvora zbog zanemarivanja dvoje djece.

Kako piše Srpskainfo, porodica iz Srbije osuđena je jer su Denisove dvije kćerkice (3) i (4) držali u nehumanim uslovima, njihovo zdravlje ugrožavali nezdravom hranom i zanemarivali ih.

“Prostorija u kojoj su bile zaključane dvije djevojčice bila je zapuštena i prljava. Ostaci fekalija bili su zalijepljeni za krevet i zidove. Djeca su izgledala zapušteno, prljavo, bezvoljno i apatično”, ispričao je policajac, prenosi njemački portal SZ koji je pratio suđenje.

Stravična priča dvije djevojčice počinje u septembru 2019. godine kada je starateljstvo nad njima oduzeto od njihove majke Jelene N., ali ona tada bez ičijeg znanja uzima djecu i odvodi ih u Srbiju kako bi bila sa njom.

“Nakon samo godinu dana Jelena odlučuje da više ne želi da se brine o djeci i poziva njihovu djedu i babu, Nenada i Draginju, da dođu po njih. U avgustu 2020. djevojčice su dovedene u stan u Minhenu, gdje su i pronađene kasnije. Njih dvije živjele su u prostoriji u kojoj je bila uklonjena kvaka sa unutrašnje strane, kako ne bi mogle da izađu. Za obroke su dobijale samo brzu hranu i koka kolu, pa su im zubi bili u potpunosti uništeni i sada ne mogu da jedu črvrstu hranu”, rekao je.

Kako izvor objašnjava djeci je kosa bila zapuštena i masna, a odjeća na njima bila je izuzetno prljava.

“Mlađa djevojčica na sebi je imala pelenu koja dugo nije bila promijenjena i bila je zaprljana izmetom. Druga djevojčica imala je vaške na glavi, a na svojim nogama nije imala ništa od odjeće i obuće. Da situacija bude još jezivija, djeca su mogla da raspoznaju zvukove i pojedine riječi, ali nisu bile u mogućnosti da govore i njima je dijagnostifikovana upala u genitalnoj oblasti, što izaziva sumnju i na seksualno zlostavljanje”, objasnio je izvor.

-Njih troje su inače radnici sektora čistoće.

“Baba i deda djevojčica imaju podebeli dosije, a otac Denis S. registrovani je narkoman. Odlukom suda, on će moći da komunicira sa djecom tek kada se izliječi od narkomanije. Djevojčice su za sada oduzete porodici”, navodi SZ.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare