Stigli obdukcioni nalazi žrtava stravičnog masakra na Cetinju

Regija 14. sep 202214:42 0 komentara
Reuters

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni su odbukcioni nalazi žrtava Vuka Borilovića (34) sa Cetinja, kazala je za "Vijesti" rukovodilac i portparolka tog tužilaštva, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Tužiocima, međutim, još nisu dostavljeni rezultati forenzičkih vještačenja tragova izuzetih nakon masakra na Cetinju, tokom kog je Borilović ubio deset svojih komšija, nakon čega je ubijen.

Na osnovu tih rezultata tužioci treba da utvrde od čijeg metka je stradao masovni ubica – ispaljenog iz policijskog ili pištolja Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, ili nekog sasvim drugog pištolja.

Medenica je objasnila da je tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tijela osam žrtava, prenose Vijesti.me.

Obdukcioni nalaz tijela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

“Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu”, odgovorila je 19. avgusta rukovoditeljka i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina. Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35). I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi. Borilović je ubio i još dvije komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Prije nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija – Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Na rasvjetljavanju činjenica o tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno deset, a ranjeno šest ljudi, radi i tamošnje Osnovno državno tužilaštvo.

Oni, po nalogu vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maje Jovanović, utvrđuju da li je bilo propusta u postupanju pripadnika Intervente jedinice Centra bezbjednosti Nikšić, koja je tog dana bila angažovana na obezbjeđenju Cetinjskog manastira.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!