Tijelo dječaka (13) koji se u utopio u Herceg Novom pronađeno u Hrvatskoj

Regija 25. jan 202317:49 0 komentara
UPSUL

Tijelo trinaestogodišnjeg dječaka za kojim se tragalo osam dana nakon što ga je u Herceg Novom poklopio veliki val na šetnici, pronađeno je danas u hrvatskim teritorijalnim vodama, ispod tvrđave Punta Oštro.

Njegovo tijelo pronađeno je kod istoimenog rta i to neposredno nakon što je završena današnja potraga. Spasiocima je, prema neslužbenim informacijama portala Vijesti, javljeno da je u moru uočeno beživotno tijelo. Ekipe su se odmah uputile na lokaciju koja se nalazi zapravo u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

Dječak (13) je 18. siječnja nestao u Herceg Novom. Val ga je odnio u more dok se navodno fotografirao blizu mora.

UPSUL

Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore je rekao da je su u trenutku nestanka dječaka valovi bili prilično veliki, a vjetar je puhao jačinom od 100 kilometara na sat.

“Val je dječaka povukao s tog šetališta u more i on je nestao”, kazao je prije nekoliko dana Lukšić.

Herceg Novi: Dva dječaka se fotografisali, jednog talas povukao u more

U potrazi za dječakom učestvovalo je više plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore i dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL). Ronioci RCUD-a, Mornarice Vojske Crne Gore, UPSUL-a i Službe zaštite i spašavanja Kotor detaljno su više sati pretraživali podmorje.

Pretraga podmorja je u ovom području sprovedena korištenjem 3D sonara sa plovila Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore – to plovilo prvo je pretražilo pojas od obale do dubine od 15 metara, a nakon toga i pojas do dubine od 30 metara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!