U Crnoj Gori uhapšen Rus, šef narkomafije iz Krasnodara

Regija 20. jul 202317:32 1 komentar
Arhiv (ANADOLIJA/Adel Omeragić)

Ruski mediji otkrivaju da je njihov državljanin uhapšen 13. jula na tivatskom aerodromu zapravo Georgij Manukjan, zvani Žorik Tbiliski, za koga kažu da je šef mafije u Krasnodaru i osuđivan je zbog šverca narkotika.

januaru 2023. Manukjan (59) je optužen da je zauzimao najviše položaje u kriminalnoj hijerarhiji, naveo je ruski portal “Bloknot-krasnodar”, prenosi portal RTCG. Manukjan je, dodaju, optužen pred ruskim sudovima u odsustvu, za šefa mafije krunisan je 1993. u Krasnodaru i od tada je bio umiješan u kriminalne aktivnosti na Krasnodarskoj teritoriji.

Navode da je Manukjan posljednji put bio u zatvoru 2017. zbog optužbi za iznudu, ali je 2020. odluka suda poništena. Poznato je, kažu, da je Georgij Manukjan više puta služio kaznu zbog droge, piše Srpskainfo.

Crnogorska policija je 13. jula saopštila da je na tivatskom aerodromu uhapšen državljanin Rusije G.M. (59) po potjernici NCB Interpol Moskva. Kako je saopšteno iz Uprave policije, optuženi ruski kriminalac G.M. sproveden je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

G.M. je u kontinuitetu od 1993. svjesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu u Rusiji, te koristio svoju najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji, autoritet i uticaj u kriminalnoj sferi kako bi organizovao, vodio i upravljao kriminalnim aktivnostima, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad