U Španiji uhapšen Mirza Mašović, opasni vođa bande kojeg traži Švedska: Sumnja se da je naručio i krvnu osvetu zbog ubijenog brata

Regija 29. nov 202313:42 1 komentar
Policija Katalonije

Mirza Mašović (41) iz Novog Pazara uhapšen je u luksuznoj vili u blizini Barcelone, nakon što je Švedska za njim izdala Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je trgovala drogom i učestvovala u ratu suprotstavljenih klanova. Katalonska policija, kako prenose španski mediji, saopštila je da je hapšenje izvedeno u njegovoj kući.

“Mirza Mašović za kojim je Švedska tragala je lociran i agenti policije iz te države doputovali su u Barcelonu kako bi učestvovali u pretresu luksuzne vile. Prije nego što su agenti upali u kuću, policija je opkolila”, prenose španski mediji.

Tokom pretresa, u kući je zaplijenjeno nekoliko mobilnih telefona, hard diskova i drugih uređaja za skladištenje podataka, kao i 6.500 evra u gotovini. Mašović je prebačen u pritvor, u kom će čekati ekstradiciju.

“On je godinama živio u Malmeu sa bratom, držali su restoran u Lundu, koji je bio na meti bombaša 2008. Godinu dana kasnije, njegov mlađi brat Mirtez Mašović ubijen je hicima iz pištolja u Malmeu, dok je bio za volanom svog automobila. Sumnjalo se da su ga ubili pripadnici kriminalne grupe, koju takođe čine  državljani Srbije, a još tada su istražitelji vjerovali da je sukob između dvije kriminalne grupe izbio zbog droge. Sukob se tu nije završio, već je u Malmeu 2010. ranjen i Mirza Mašović”, prenijeli su španski mediji.

Mašović se, navodno, potom preselio u Kataloniju, a španski mediji tvrde da je povezan i sa nekim likvidacijama koje su uslijedile u Malmeu poslije ubistva njegovog mlađeg brata i da ih je on naručio krvnu osvetu u kojoj je u jednom tržnom centru ubijen brat vođe suprotstavljene kriminalne grupe. Međutim on sada, kako dodaju, nije uhapšen zbog ubistava, već zbog sumnje da je organizovao šverc droge iz Španije u Srbiju i Crnu Goru.

“Švedska je već zatražila od Nacionalnog suda Španije da ga izruči i on bi mogao da bude prebačen već narednih dana”, dodaje se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare