U susjedstvu odustaju od novogodišnjeg vatrometa, štite ljude i životinje

Regija 29. dec 202216:40 1 komentar
Anadolija

Više od 20 gradova u Hrvatskoj ući će u novu godinu bez vatrometa. Odluke su donijeli nakon višegodišnjih apela da se odbaci vatromet za novogodišnje slavlje kako bi se zaštitile životinje, ljude i okoliš od negativnih posljedica buke i zagađenja. U posljednji čas odluku je donio i Grad Zagreb iako je još u četvrtak objavio da zbog već provedene javne nabave ove godine ne mogu otkazati vatromet.

“Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada. Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte te bogati glazbeni program”, poručili su u petak iz Grada Zagreba.

Kakanj: Umjesto muzičkoj zvijezdi, novac od dočeka Nove godine ide penzionerima

“Iako smo još prošli tjedan komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je ugovorena tvrtka pokazala te joj se na tome zahvaljujemo”, dodali su.

Tako se i Zagreb pridružio više od 20 hrvatskih gradova koji će u novu godinu ući bez glasnog vatrometa.

Među njima su Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, Malo Lošinj i Đurđevac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad