U velikoj akciji policije u Subotici i Horgošu privedeno 100 migranata

Regija 25. nov 202211:16
Izvor: MUP Srbije/Ilustracija

U toku je velika akcija policije na području Subotice i Horgoša vrši se pretraga terena i do sada je privedeno više od 100 iregularnih migranata, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, odmah po dobijanju informacije da se čuju pucnji iz automatskog oružja na području Horgoša, Udarna grupa MUP-a Srbije krenula je u detaljan pregled terena i objekata u široj okolini Horgoša.

Na mjestu je zatečeno šestero migranta od kojih je jedan starosti oko 20 godina zatečen sa dvije prostrelne rane u grudima, piše Nova.rs.

Takođe, u toku je privođenje više lica koja se dovode u vezu sa sinoćnjim pucanjem i ilegalnim krijumčarenjem migranata. U pretrazi se koriste dronovi i svi drugi vidovi sredstava u cilju pronalaženja obje grupe lica, koji su prošle večeri pucali jedni na druge.

Nema povrijeđenih državljana Srbije, građana koji žive na području Horgoša i da oni nisu bili ugroženi ni u jednom trenutku.

“Živimo u strahu”

Mještanka Horgoša Olga Stojanović navodi za N1 da je jučerašnja pucnjava u centru ovog mesta počela oko 18 časova, u neposrednoj blizini škole, i dodaje da je većina građana za incident saznala preko lokalnih Fejsbuk grupa. “Svi građani su uplašeni i nervozni. Ovo se nama dešava stalno od 2015. godine i sedam godina živimo u strahu”, rekla je ona.

Ona je pojasnila da se pucnjava dogodila za vrijeme posljednjih časova koji su se održavali, kao i da su sva djeca bila uplašena.

„Pucnjava se čula u nekoliko ulica. Svakog minuta smo čuli pucnjeve u drugoj ulici, a onda je stigla Žandarmerija. Cijele noći su bili na terenu. Sada je situacija mirna. Osjećamo se bezbjedno kada su oni tu“, podvukla je sagovornica N1.

U Horgošu se sukobile dvije grupe migranata, pucali jedni na druge? (VIDEO)

Dodaje da su incidenti česti, jer je u blizini Horgoša takozvana „kapija“, kroz koju mađarske bezbjednosne snage vraćaju u Srbiju ilegalne migrante koje uhvate na teritoriji te zemlje.

„Nakon toga, oni se okupljaju u okolini, i onda se dešavaju incidenti“, objašnjava ona.

Stojanović je najavila pokretanje peticije građana koji traže veću sigurnost u ovom mestu na granici sa Mađarskom.

„Osjećamo se nesigurno i dajemo rok do nedjelje da se nešto preduzme ovim povodom“, poručila je ona. Istakla je da u toku skupljanje potpisa građana i peticije kojom traže adekvatnu reakciju nadležnih. Najavljuje proteste u slučaju da se ne preduzme ništa povodom ovog incidenta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar