Učenica u Budvi rekla da je koristila drogu, pretresali kuće maloljetnika

Regija 08. dec 202219:08
Izvor: Vijesti.me

Uprava policije oglasila se povodom događaja od 1. decembra u Budvi, kada je pozlilo jednoj trinaestogodišnjoj djevojčici.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, 1. decembra oko 14.30 časova postupali po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem maloljetnom licu u jutarnjim časovima pozlilo u prostorijama OŠ ‘Stefan Mitrov Ljubiša’, gdje je tom licu ukazana ljekarska pomoć i ono je odvezeno u Opštu bolnicu Kotor. Mlađe maloljetno lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo opojnu drogu.

“Pripadnici budvanske policije su na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika, razrednog starješine ovog lica”, saopšteno je iz policije.

Navode da su obavljeni pretresi stambenih objekata dva mlađa maloljetna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su se bavili uličnom prodajom droge.

“Navedena lica su dovedena u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. Shodno tome upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po čijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještačenja na psihoaktivne supstance”, dodaju iz UP.

Kazali su da budvanska policija preduzima dalje mjere i radnje po navedenom predmetu koje su u toku.

Napominju da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.

Ističu da se “sa izrazitim senzibilitetom” prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i da se u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju konkretene operativno-taktičke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti.

Iz UP su saopštili i da se, na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva, sprovodi akcija trajnog karaktera “Mladost“, u sklopu koje se u kontinuitetu vrši obilazak škola i školskih dvorišta na teritoriji te opštine.

“Cilj je sprečavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, sa intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjačkog nasilja, točenja alkohola maloljetnicima i učestvovanja u igrama na sreću”, zaključuje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar