(VIDEO) Vučić na svadbi Šešeljevog sina uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu

Regija 12. jun 202309:05 7 komentara
screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je jedan od gostiju na vjenčanju sina osuđenog ratnog zločina Vojislava Šešelja.

Društvenim mrežama širi se snimka koja prikazuje njih dvojicu u društvu uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića.

“Vučić i Šešelj su potpuno jednaki”

Beogradski advokat Čedomir Stojković objavio je snimku na Twitteru i napisao da je “sramota čovječanstva što se predsjednik Srbije napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem”.

“Njih dvojica su potpuno jednaki”, napisao je Stojković.

“To što se napija s njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II. svjetskog rata, a poslije on lično se udružio s jedinicama NDH i konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio s nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo je druga stvar, koju je mogao znati svako tko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar”, tvitao je Stojković.

Međutim, uz sve navedeno, Stojković je jednu stvar izdvojio kao posebno sramotnu.

“Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota čovječanstva nije uspio za 11 godina vlasti da stekne ni jednu maniru, makar slučajno da je pokupi od stranaca s kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno”, napisao je Stojković na Twitteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare