Vučić: Episkop Nikanor izvrijeđao sebe i unizio SPC

Regija 13. avg 202207:495 komentara
Izvor: Aleksandar Vučić (REUTERS/Johanna Geron)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je sinoć da je episkop banatski Nikanor izjavama o premijerki Ani Brnabić i manifestaciji Europrajd "izvrijeđao i sebe i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC)".

“Episkop banatski Nikanor je izvrijeđao sebe i našu crkvu, unizio našu crkvu, mnogo više nego što je bilo kada uradila Ana Brnabić ili bilo ko drugi”, rekao je Vučić za TV Prva.

Istakao je da očekuje da vladika Fotije “pokaže dokaze kakav je to pohod na manastire i bogoslovije o kojem je pričao”, a da vladika Nikanor “pokaže dokaze o navodima za Anu Brnabić”.

“Srpska pravoslavna crkva to ima u svojoj dogmi i ona mora da se izjasni protiv toga. Ja nemam ništa protiv toga, to je njeno pravo, ali nema niko pravo da prijeti ljudima”, istakao je Vučić.

Skandalozan govor episkopa Nikanora zbog Prajda, obrušio se i na Brnabić

Kazao je da nikada nije učestvovao u takvoj manifestaciji (Prajd) i da mu se nikada nisu sviđale, ali naglasio da je to pravo ljudi, poput prava na sve proteste.

“A šta to vas briga, jedan dan da li će neko da šeta. Šta te briga, idi taj dan na izlet na Avalu, na Frušku goru, gdje hoćeš. Kad vidim taj agresivni ton kod nekoga, uvijek se pitam šta je iza toga”, kazao je Vučić.

Ponovio je i da se još ne zna da li će Europrajd biti održan, naglašavajući da je to pitanje bezbjednosnih procjena i mnogih drugih pitanja, a da će odluka biti donijeta početkom septembra. Episkop banatski Nikanor anatemisao je juče premijerku Anu Brnabić i sve one koji će učestvovati na Europrajdu u septembru u Beogradu i izjavio da bi “upotrijebio i oružje” protiv učesnika Parade ponosa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar