Vučić: Odvratna igra Crne Gore, u četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji

Regija 19. maj 202411:49 4 komentara
Aleksandar Vučić (TANJUG/ Vlada Crne Gore/ bg)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o napadu na Roberta Fica, kazao je da je atentator na slovačkog premijera "osnivao organizaciju "Slovačka protiv nasilja". On je prethodno kritikovao pripadnike koalicije "Srbija protiv nasilja".

„Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno“, kazao je Vučin na TV Pink.

Na pitanje da li se boji za svoju bezbjednost u Srbiji, rekao je da su to „besmislice“.

„Ne bojim se ni u Njujorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, nezavisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz Njujorka da sa drugom Viktorom odem i posjetim ga“, poručio je Vučić.

“Idem u Njujork, 23. maja će se videti ko su prijatelji Srbije”

Vučić je izjavio danas da u ponedjeljak putuje u Njujork kako bi u četvrtak, 23. maja, prisustvovao sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciju o genocidu u Srebrenici i dodao da će se tada vidjeti ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.

On je najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za Njujork.

“Borit ćemo se, znam kolika je sila koja nam prijeti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila „odvratna“ igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

“Riječ je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a riječ je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namjerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti”, ocijenio je Vučić.

„Mi ćemo u četvrtak uvečer znati ko su nam prijatelji u svijetu, a ko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji“, rekao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare