Brak koji je potresao kraljevsku porodicu: Trebalo je da bude kao iz bajke, ali uslijedili su nasilje i preljuba

Showbiz 23. apr 202409:16 0 komentara
Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada se 21. aprila 1956. godine 23-godišnja Anne Coke udala za škotskog aristokratu Colina Tennanta u Norfolku, to je izgledalo kao venčanje iz bajke, ali vreme je pokazalo drugu stranu priče. Evo šta se desilo.

Lejdi Anne, ćerka grofa od Lestera, bila je bogata ljepotica čija je porodica generacijama bila veoma bliska sa kraljevskom porodicom. Njena baka je bila ljubavnica Edwarda VIII, a njen otac je bio konjušar Georgea VI, dok je ona bila djeveruša na krunisanju pokojne kraljice Elizabete, a kasnije i dvorska dama princeze Margaret.

Ann je bila velika prijateljica mladim princezama Margaret i Elizabet, zajedno su provele djetinjstvo, dok je Colin bio nasljednik barona Glenconnera i porodičnog imanja u Škotskoj. Annn je upoznao na jednom od balova.

Uslijedio je brak, koji je, kako je poznato na britanskom dvoru, bio mračan i nasilan, ističe Daily Mail.

Colin, kasnije lord Glenconner, bio je fizički i emocionalni nasilnik koji je često bjesnio i zbog najmanje sitnice. Takođe je konstantno bio nevjeran Annn, i to od samog početka njihovog braka, a postoje glasine da je navodno bio i biseksualac.

Kako priča Annn, koja sada ima 91 godinu, Colin je već prve bračne noći postao neprijatan i nasilan. Naime, žalio se na njihov seksualni život i kako bi je edukovao slao je u pariske bordele. Uprkos tome što su bili u braku 53 godine i zajedno imali petoro djece, njihov seksualni život, prema riječima dvorjana, nikada se nije poboljšao. U nekim trenucima joj je čak u piće stavljao LSD ne bi li bila energičnija i raspoloženija.

Najružnija strana njegovog karaktera, kako priča Ann, došla je do izražaja nakon što je Colin kupio karipsko ostrvo Mustique 1958. godine. Nakon što je potrošio veliki dio svog bogatstva, gradeći novo selo, smatrao je sebe kraljem i tako se i odnosio prema Ann.

Kako Ann priča, njegova oholost je toliko porasla da je osjećao pravo da fizički napada ljude. Ann kaže da nikada neće zaboraviti novembarsku noć kasnih 70-ih, dok su slavili rođendan svojih bliznakinja. Tada je Ann postala okidač njegovog gnjeva.

Nakon što je posjetila bar te večeri, došla je na rođendan i izvinila se na kašnjenju. Colin ju je grubo zgrabio, strpao u svoj auto i tresao se tokom 10-minutne vožnje. Kada su izašli iz kola udario ju je štapom po glavi. Tada se uplašila da će je ubiti.

Nakon tih batina, Annn je završila sa ozbiljnim povredama – pukla joj je bubna opna zbog čega je na to uvo ostala gluva do danas.

Annn kaže da se tada izvinio jer je uvideo šta je učinio, uslijedili su srećni trenuci, ali onda su na red došle i ljubavnice.

Kaže da razvod nije dolazio u obzir, jer je učena da je brak nešto što je zauvijek.

Colin je bio strašno ljubomoran. Iako je sa njim provodila onoliko vremena koliko je mogla, Lady Ann je uglavnom živjela u Engleskoj sa djecom, dok je on više volio život na Karibima.

Godine 2010. Colinu je dijagnostikovan rak prostate. Ann je otišla na Karibe kako bi bila uz njega i pomogla mu u liječenju.

Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posljednji udarac svojoj porodici učinio je poslije smrti. Promijenio je testament i sve što je imao ostavio svom sobaru Kentu Adonaiju.

Ann je rekla da je taj potez bio „posljednji čin njegove sadističke strane, strane koja je uživala u nesreći drugih i zbog koje je bilo kakav brak za njega izgledao kao nemoguć teret“.

„Ljudi su me često pitali da li je Colin gej ili biseksualac, posebno nakon saznanja o testamentu. Insinuacije su bile neprekidne i neizbježne. Istina je ni ja ne znam. Naš brak je trajao 54 godine. Sada kada pogledam unazad ponosna sam što sam uspjela da pronađem način da ostanem u braku sa Colinom – pa čak i da se složim s njim da nije sve bilo loše“, kazala je ona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!