Crne Mambe na Authority Partners Bridgeu

Showbiz 17. avg 202210:33
Izvor: Authority Partners Bridge

Fantastični orkestar iz Niša, nekada prateći bend čuvenog Šabana Bajramovića, sinoć je nastupao na Authority Partners Bridgeu.

Nakon noći koje su donosile različite ritmove muzike i velike hitove raznih izvodzača uz koje je publika oduševljeno plesala i pjevala, sinoć su Nišlije, band “Crne Mambe” ipak najviše oduševile sve posjetioce “Sarajevske noći” na Authority Partners Bridgeu.

Izvor: Authority Partners Bridge
Izvor: Authority Partners Bridgeu
Izvor: Authority Partners Bridge
Izvor: Authority Partners Bridge
Izvor: Authority Partners Bridge
Izvor: Authority Partners Bridge
Izvor: Authority Partners Bridge

Nebojiša Saitović, frontmen “Crnih Mambi” se muzikom bavi već više od 40 godina. Radio je muziku za filmove i pozorišne predstave te je nosilac brojnih priznanja iz svijeta muzičke kulture i umjetnosti. Nakon smrti Šabana Bajramovića, Saitović preuzima njegov orkestar “Crne Mambe” sa kojima ostvaruje zavidan uspjeh na muzičkoj sceni širom svijeta. Naime, Nebojša Saitović i Crne Mambe su nastupali kao predgrupa na koncertu Santane, a 2014. godine su učestvovali u snimanju spota za svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Osim balkanske jazz muzike, na repertoaru Crnih Mambi nalaze se i gipsy jazz ritmovi kao i melodije iz Španije, Grčke i Latinske Amerike.

Sinoćnji koncert počeli su velikim hitom Indexa “Žute Dunje”, s čime su pokupili simpatije publike. Poznatim hitovima Balkanske kafanske muzike publika na “Sarajvskoj noći” plesala je, pjevala i uživala sve do kasno u noć.

Večeras na Authority Partners Bridgeu nas očekuje Marko Milićević koji posljednjih 16 godina nastupa pod imenom Gramophondzia. Veliki je zaljubljenik u muziku, te će ove godine ponovo posjetiti Sarajevo i brojne turiste zabavljati do kasno u noć.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar