Ko je Luke Black, ovogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji

Showbiz 05. mar 202313:14
Luke Black (TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ)

Mladi muzičar pod umjetničkim imenom Luke Black predstavljat će Srbiju na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije koja se održava u Liverpulu.

Iako nije osvojio najviše glasova stručnoj žirija, ali ni publike, sabiranjem jednih i drugih glasova izbio je na prvo mjesto među 16 izvođača koji su se takmičili u finalu domaćeg izbora Pjesma za Evroviziju.

U izjavi za Danas pred nastup u finalu rekao je da vjeruje da će pobijediti. Na pitanje šta misli da je publiku privuklo baš njegovoj pjesmi i da li je to koncept nastupa i pjesme koji se upoređuje i sa konceptom Konstrakte, kaže da je htio da crno bijelo predstavi poruku.

„Mislim da se to buđenje vidi i borba sa monsterom koju sam htio da pokažem. Htio sam da pokažem buđenje energije“, objasnio je on.

Rođen je 19. maja 1992. godine u Čačku. Završio je dva fakulteta i master studije iz oblasti muzičke produkcije.

Talenat za muziku ispoljio je već sa 12 godina, kada je počeo da piše tekstove, a kroz nekoliko naredinih godina i da komponuje i piše aranžmane.

Luka Ivanović posljednje četiri godine živi u Londonu i jedini je muzičar iz Srbije koji ima potpisan ugovor sa Universal Music Group sa kojom je 2016. godine realizovao uspješnu turneju u Kini. Do sada je objavio četiri EP izdanja.

Cijeli tekst pročitajte na stranici Danasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar