Komičar Jerrod Carmichael vodit će dodjelu Zlatnih globusa

Showbiz 09. dec 202212:00
Jerrod Carmichael
Izvor: Shutterstock

U septembru smo saznali da se dodjela Zlatnih globusa vraća na televizijske ekrane nakon više od godinu dana haosa u organizaciji koja je domaćin svečanosti, a sada znamo ko će voditi NBC-jev prijenos: komičar Jerrod Carmichael.

Nasljeđujući Rickyja Gervaisa, Tinu Fey i Amy Poehler prije njega, komičar i trogodišnji veteran NBC-jevog “The Carmichael Showa” u januaru će preuzeti voditeljski mikrofon u Beverly Hiltonu.

Prošlogodišnja ceremonija dodjele Globusa bila je skroman događaj bez televizijskog prijenosa ili čak prijenosa uživo. U međuvremenu se Udruženje stranih novinara Hollywooda (HFPA) reorganizirala nakon istrage Los Angeles Timesa iz 2021. koja je otkrila upečatljiv nedostatak raznolikosti među članovima grupe, postupke kojima su zadovoljavali vlastite interese i druge etičke propuste.

“Tako smo uzbuđeni što će Jerrod Carmichael biti domaćin historijske 80. dodjele Zlatnih globusa. Njegov komičarski talent zabavio je i oduševio publiku istovremeno potičući na razmišljanje šta je toliko važno u vremenu u kojem živimo”, izjavila je Helen Hoehne, predsjednica HFPA-e te dodala da je Jerrod posebna vrsta talenta koju ovaj show treba za početak sezone nagrada.

U septembru je HFPA dodala više od 100 međunarodnih glasača koji nisu članovi, a 22 nova člana, od kojih su šest crnci, dodala je godinu dana prije.

Bivša neprofitna grupa također je prodala svoju imovinu privremenom izvršnom direktoru Toddu Boehlyju u julu, pretvarajući organizaciju u profitni pothvat.

Carmichael je u aprilu otkrio da je homoseksualac, a također je otkrio svoje pravo ime, Rothaniel. Za L.A. Times objasnio je da je to učinio jer se osjetio umornim od laganja. “Jednostavno je bilo previše laži. Laži rađaju laži. Tajne su odvratne i kad ih postaneš svjestan, to je samo teret. Grijeh je sam sebi kazna. Kazna za laž je da ste lažov. To je vlastiti pakao i jednostavno sam se umorio od toga”, rekao je.

Osamdeseti Zlatni globus emitirat će se na NBC-ju 10. januara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar