Kristen Stewart predvodit će internacionalni žiri na Berlinaleu 2023.

Showbiz 09. dec 202216:32
Kristen Stewart
Izvor: Shutterstock

Kristen Stewart izabrana je za predsjednicu internacionalnog žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu sljedeće godine.

Glumica, koja se proslavila u filmovima među kojima su “Soba panike” i “Sumrak”, poznata je po svom glumačkom radu, uključujući nedavno portret princeze Diane u “Spenceru”, za koji je bila nominirana za Oscara. Sprema se za svoj dugometražni redateljski debi s “Hronologijom vode”, filmskom adaptacijom istoimenog romana Lidije Yuknavitch.

Na Berlinaleu je debitirala 2010. s nezavisnom produkcijom “Welcome to the Rileys” zajedno s redateljem Jakeom Scottom.

Pojavila se i na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, kao podrška filmu “Zločini budućnosti” Davida Cronenberga, u kojem glumi zaposlenicu u transplantacijskom centru.

“Uzbuđeni smo što Kristen Stewart preuzima ovaj istaknuti zadatak. Ona je jedna od najtalentiranijih i najsvestranijih glumica svoje generacije. Od Belle Swan do princeze od Walesa, dala je život vječnim likovima. Mlada, sjajna i s impresivnim radom iza sebe, Kristen Stewart savršen je most između SAD-a i Europe.”, rekli su direktori festivala Mariette Rissenbeek i Carlo Chatrian.

Stewart također trenutno radi na paranormalnoj reality seriji, za koju je nedavno objavila otvoreni poziv za glumce. Ona je izvršna producentica projekta koji se fokusira na LGBTQ+ lovce na duhove. Također radi na projektu sa svojom zaručnicom, scenaristicom Dylan Meyer, a dvojac piše još neimenovanu TV seriju, piše Variety.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar