Lady Gaga u julu kreće na svjetsku turneju Chromatica Ball

Showbiz 08. mar 202218:39
Izvor: TOLGA AKMEN / AFP

Lady Gaga je objavila izmjene u datumima održavanja koncerata svoje dugo odgađane svjetske turneje “Chromatica Ball”.

Pjevačica će svoju svjetsku turneju koju čini 14 koncerata započeti 17. jula u njemačkom Dusseldorfu, potom će nastupiti u još četiri evropska grada, a zatim će u augustu nastaviti s koncertima u sjevernoameričkim gradovima.

Dusseldorf je jedini njemački grad u kojem će pjevačica nastupiti, a dobio je prednost pred glavnim gradom Berlinom i ostalim velikim njemačkim gradovima poput Munchena i Hamburga.

Osim u Dusseldorfu, njezina turneja, koja traje do sredine septembra, uključuje nastupe u Stockholmu, Parizu, Londonu, Torontu, Washingtonu, Bostonu, Chicagu, Atlanti, San Franciscu i Los Angelesu.

Gaga bi 11. augusta trebala nastupiti na MetLife stadionu u East Rutherfordu u New Jerseyu.

Tridesetpetogodišnja pjevačica, rođena na Manhattanu, prvobitno je trebala krenuti na turneju u ljeto 2020., no ona je odgođena na godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Potom je odgođena za još godinu dana, da bi se na kraju objavili konačni datumi koncerata koji će se održati tokom 2022.

Lady Gaga je dvanaestostruka dobitnica Grammyja

Dvanaestostruka dobitnica Grammyja prodala je 36 milijuna primjeraka albuma i ostvarila 60 milijarda streamova diljem svijeta. Ima preko 55 miliona pratitelja na Facebooku i 51 milion na Instagramu.

Svoj šesti studijski album ‘Chromaticu’ Gaga je objavila u maju 2020.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar