Mlađa djeca Mustafe Nadarevića imaju veoma neobična imena: Ćerka mu je udata za čovjeka koji se proslavio u hrvatskom „Milioneru“

Showbiz 25. nov 202313:59 1 komentar
N1

Čuveni glumac Mustafa Nadarević preminuo je 22. novembra 2020. godine u Zagrebu, a mnogi ga najbolje pamte kao legendarnog Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

On je ostvario brojne zapažene uloge, kako u filmovima i serijama, tako i u pozorištu. Samo neke od uloga po kojima ćemo ga pamtiti jesu one u ostvarenjima „Velo misto“, „Zločin u školi“, „Dundo Maroje“, „Kiklop“, „Otac na službenom putu“, „Priče iz fabrike“, „Dobrovoljci“, „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Ničija zemlja“, „Kao rani mraz“, „Klopka“, „Povratak“ i druga.

Mustafa je iza sebe ostavio troje djece. Ćerku Anju dobio je sa prvom suprugom, Jasnom, dok je ćerku Nanu i sina Ašu dobio sa drugom suprugom – Slavicom Radović Nadarević.

Glumac o privatnom životu nije volio mnogo da govori, ali je svojevremeno otkrio kako je njegovo dvoje mlađe djece dobilo nesvakidašnja imena Nana i Aša.

„Budući da je moja najstarija kćerka moju mamu, a svoju baku zvala nana, moja je druga kćerka je dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku“, pričao je Nadarević svojevremeno, prenio je „Kurir“.

„Kada sam nekako došao do njegovog telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak. Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo smo dobrim odnosima“, dodao je tada glumac.

Nana Nadarević radi kao PR jedne kozmetičke kuće i na Instagramu je prati preko 26.000 ljudi, a često komentarišu i to da ona odiše ljepotom i harizmom.

Udata je za Silvija Pleštinu koji se u Hrvatskoj proslavio 2007. godine, kada je u „Želite li postati milijunaš“ osvojio 250.000 kuna, što je oko 33.000 evra. On se danas bavi sastavljanjem pitanja za kvizove i digitalnim marketingom, a i on i Nana diplomirali su na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Podsjećamo, ovaj par je prošle godine dobio i ćerku za koju je odabrao neobično ime japanskog porijekla – Rumi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare