Osam Bosanaca ponijelo je titulu Zvezde Granda, hoće li se nastaviti trend?

Showbiz 23. sep 202214:00 0 komentara
N1/Nova.rs/Zvezde Granda

Zvezde Granda su regionalno muzičko takmičenje koje iz sezone u sezonu gledaoce drži pred malim ekranima i zaokuplja pažnju kako na području od Vardara do Triglava tako i širom Evrope i svijeta gdje žive ljude sa područja bivše Jugoslavije. Uskoro se očekuje i nova sezona. Od 2012. godine, čak osam takmičara iz Bosne i Hercegovine je pobijedilo u ovom muzičkom showu.

Sada već “punoljetne” Zvezde Granda iza sebe su stvorile trenutno najveće muzičke zvijezde u regionu. Ta velika imena na muzičkoj i show bizz sceni za koje je zaslužan Grand stasale su pod mentorstvom pjevača čije karijere već traju decenijama.

Od 2004. godine i prve sezone Zvezde Granda su na scenu izbacile stotine pjevača od kojih su oni najkvalitetniji i sa “harizmom zvijezde” postali najtraženiji i najslušaniji u svom poslu.  Uz najaktuelnije Grand zvijezde koje su postale to što jesu zahvaljujući Grand produkciji veliki broj njih dolazi iz naše Bosne i Hercegovine. Podatak da je od 2012. do posljednje sezone samo jednom pobjednik bio van BiH govori sam za sebe.

Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić su oni sa prvom nagradom koji su osvojili srce publike. No nisu jedini i mnogi drugi koji nisu osvojili prvo mjesto, a dolaze iz BiH su postali itekako poznate muzičke zvijezde.

Iako javnost percipira da je Grand produkcija i Zvezde Granda sinonim za folk muziku, Mirza Selimović i Džejla Ramović su pjevači zabavne muzike i  prema ocjenama mnogih najtraženiji pjevači mlađe generacije.

Uspjeh Zvezdi Granda ne bi bile bez članova žirija, među kojima je i jedan Hercegovac – Dragan Stojković Bosanac.

Bosanac koji inače dolazi iz Konjica često potencira rečenicu “Kroz Bosnu ne pjevaj” dajući do znanja da sa ovih prostora dolaze samo najbolje muzičke zvijezde.

Dino Merlin, Zdravko Čolić, Hari Varešanović, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Goran Bregović su samo neki od muzičara “sa iskustvom” iz BiH koje će naslijediti mlađe generacije upravo iz Zvezdi Granda.

I tu kraja nema.

Saša Popović je naglasio da i ove sezone žiri ostaje u istom sastavu.

“Promjena neće biti u sastavu žirija, svi smo tu kao i prošle godine”, rekao je Popović za srbijanske medije.

Hoće li i ove godine Zvezda Granda biti iz BiH, saznat ćemo kroz novu sezonu ovog mega uspješnog projekta kojeg gledaoci sigurno s nestrpljenjem očekuju što potvrđuju da je Nova BH, također članica United media ubjedljivo najgledanija televizija u terminu emitiranja ovog show programa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!