Ovo su sve zemlje koje idu u finale Eurosonga: Hrvatska i dalje nedostižna na kladionicama, prati je Izrael

Showbiz 10. maj 202407:16 0 komentara
Jessica Gow / TT / TT News Agency / AFP

Nakon dvije zabavne, polufinalne večeri, u subotu je na rasporedu i finale Eurosonga. Nakon svih nastupa i poznatih finalista, hrvatski predsjednik Baby Lasagna uvjerljivo vodi na kladionicama sa 41 % podrške, a drugo mjesto zauzeo je Izrael s 17 % šansi za pobjedu.

Švicarskom predstavniku Nemu padaju šanse za pobjedu, a trenutačno su na 13 %. Četvrto su mjesto zauzele Ukrajinke koje jutros imaju 6% šanse za dobitak.

Printscreen

U drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije u četvrtak su u švedskom Malmöu mjesto u finalu izborili predstavnici još 10 zemalja.

U veliko finale najvećeg i najspektakularnijeg glazbenog natjecanja iz ove druge polufinalne večeri ušli su Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija.

Nastupali su još i predstavnici Malte, Albanije, Češke, Danske, San Marina i Belgije, ali nisu prošli u daljnje natjecanje.

U subotu će se finalistima odabranima ove večeri na pozornici pridružiti i onih 10 iz prve polufinalne večeri održane u utorak, među kojima je i hrvatski predstavnik Marko Purišić – Baby Lasagna, koji je pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” izazvao pravu euforiju u dvorani. Svoje mjesto u finalu izborile su uz Hrvatsku i Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska te Luksemburg, što znači da će ih se u subotu za pobjedu boriti ukupno 26.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2024. se održava u Švedskoj, podsjetimo, zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom “Tattoo” u Liverpoolu prošle godine, što joj je bila i druga pobjeda na ovom natjecanju. Švedska je sedmi put domaćin Eurosonga, a grad Malmö treći put. A za vrijeme trajanja druge polufinalne večeri više tisuća ljudi mirno je prodefiliralo ulicama Malmöa u znak prosvjeda protiv sudjelovanja Izraela na Euroviziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!