Quentin Tarantino sprema novu knjigu za kraj ove godine

Showbiz 19. jun 202208:34 0 komentara
Alberto PIZZOLI / AFP

Američki reditelj i oskarovac Quentin Tarantino izdao je na ljeto prošle godine roman inspirisan svojim posljednjim filmom "Bilo jednom u Hollywoodu", a sada sprema i novu knjigu "Cinema Speculation" (prev. "Filmska nagađanja") o filmovima na kojima je odrastao.

Kako navodi AP, knjiga treba izaći u oktobru ove godine, a tema će joj biti Tarantinovi utisci o filmovima iz 1970-ih uz koje je odrastao poput “Bjekstva“ sa Steveom McQueenom.

Ova knjiga će, kako izdavačka kuća Harper Collins navodi, biti kombinacija filmske kritike, teorije filma, izvještaja i lične historije.

Ovo je inače Tarantinova druga knjiga. Prethodnu je za istu izdavačku kuću napisao i objavio u junu 2021., a radi se o istoimenoj proširenoj adaptaciji njegovog posljednjeg filma “Bilo jednom u Hollywoodu“.

U ovom romanu Tarantino se fokusira na živote i holivudsku karijeru dvojice protagonista, Cliffa Bootha – veterana Drugog svjetskog rata koji postaje holivudski kaskader i njegovog prijatelja, poslodavca i filmske zvijezde na zalasku Ricka Daltona, koje u filmu igraju Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, kao i masovnog ubice Charlesa Mansona koji pokušava postati muzičar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!