Sarajevo dobija demo festival

Showbiz 12. sep 202212:12
Demo stage

Sarajevo će ovog mjeseca dobiti još jedan muzički festival. Producentska agencija Stage Production i Centar Skenderija pokreću demo festival pod nazivom ''Demo Stage Music Festival''. Festival će se održati u kultnom Domu mladih Skenderija od 22. do 24. septembra, a za tri dana trajanja, na festivalu će nastupiti 12 izvođača, od čega 9 mladih bendova i 3 ''head linera''.

U četvrtak 22.09. kao ”head liner” nastupit će grupa S.A.R.S., a istu večer publici će biti predstavljena tri mlada benda, VHS (Sarajevo), Ivan Rajić i Teška tema (Kiseljak) i Post rem (Sarajevo). Sutradan, u petak 23.09. kao ”head liner” nastupit će Psihomodo Pop, te mladi bendovi Radno vrijeme (Sarajevo), grupa Jutro (Breza) i Srklet (Sarajevo). Zadnja večer festivala rezervisana je za Kikija Lesendrića i Pilote koji će ujedno predstaviti i svoj novi studijski album, a publici će biti predstavljena još tri mlada benda, Morana (Mostar), Deminutiv (Prnjavor) i Alexandria (Banja Luka).

Festival neće biti takmičarskog karaktera, zamišljen je kao servis mladim bendovima gdje će biti u mogućnosti da se predstave široj publici. Na ovogodišnjem, prvom izdanju, Demo Stage Festivala imamo 9 mladih bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, a oni koji budu napravili najbolju atmosferu, biće pozvani da sviraju na idućem izdanju Live Stage Festivala, istakao je direktor Stage Produkcije Adnan Mundžić.

Damir Petrinić, direktor centra Skenderija, iskazao je zadovoljstvo zbog pokretanja Demo Stage Festivala. ”Centar Skenderija i Dom mladih predstavljaju kolijevku čuvene sarajevske pop rock škole.

Centar Skenderija je prepoznala značaj projekta, a ideja ovog festivala je pomoći i podržati mlade bendove koji bi trebali predstavljati novu generaciju, koja će nastaviti tradiciju sarajevske pop rock škole. Misija Doma Mladih je da sa skorim renoviranjem pusti u funkciju prostore za rad, vježbanje i kontinuirane nastupe, čime bi Demo Stage prerastao u cjelogodišnji projekat.”

Festival je podržala Vlada kantona Sarajevo, a zahvaljujući njihovoj podršci, ulaz na festival je besplatan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar