Severina privedena u Zagrebu

Showbiz 30. aug 202217:25
Jutarnji list/Privatna arhiva (Marijana Vučković-Popović i Severina)

Zagrebačka policija uhapsila je pjevačicu Severinu Vučković oko podne u utorak u Zagrebu. Kako piše Jutarnji list, hapšenje je uslijedilo nakon što je policija od splitskih kolega dobila zahtjev za njenim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Dalje se navodi da je povod svemu, kao i raspisivanju potjere, neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Nakon toga je Severinina sestra otišla u bolnicu gdje su joj konstatovane lakše povrede, ali je nakon ljekarske pomoći odlučila policiji prijaviti ovaj slučaj.

Utvrđeno je da je zadobila niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj ljekari uočili i posjekotine.

Splitska policija je nakon te prijave raspisala potjeru za Severinom, a na osnovu koje je pjevačica u razmaku od 12 sati od incidenta u Splitu, “skinuta” na zagrebačkom aerodromu.

Na putu do policijske stanice, Severina je pozvala svoj advokata Matu Matića te od njega zatražila pomoć.

Advokat Matić je za Jutarnji list potvrdio da je Severina uhapšena, ali i u međuvremenu puštena na slobodu te da će postupak ići redovnim putem jer “nema potrebe za svom tom predstavom koja za sobom povlači i druge stvari poput pretresa doma kao da je najveći kriminalac u pitanju”.

Druga strana priče

Izvor blizak pjevačici, ipak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila pjevačicu za nanošenje tjelesnih povreda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj povrede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samopovrijedila.

Oni koji su upućeni u svu ovu problematiku naveli su i to da je Severinina sestra, za koju niko ne zna gdje je provela prethodnih sedam godina, prijavila pjevačicu Centru za socijalni rad prije otprilike pola godine navodeći da zlostavlja majku i onemogućava joj kontakte s njom.

Jutarnji list/Privatna arhiva (Severinine povrede)

Istovremeno je prijavila i svoju kćerku, Severininu sestričnu Miu navodeći da ju zlostavlja telefonom.

Centar za socijalni rad je postupio po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila svoju kćerku i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića dane u Centru za socijalni rad.

Novinari su nazvali telefonski broj u stanu Severinine majke i javila se ženska osoba koja je navela da vlasnica odmara te da nije upoznata ni sa čim što je navedeno.

Susjedi čuli galamu

Susjedi su naveli da su čuli galamu, nešto poput ženskog cičanja i lupanja, ali da nisu odmah povezali sa incidentom na stepenicama, a pogotovo ne sa “omiljenom Seve”.

“Seve je uvijek atrakcija kad dođe svojoj mami, ali iskreno nisam je vidjela da joj je bila u posjeti u ponedjeljak. Niti sam se naknadno raspitivala gdje je tačno bila ta vika”, rekla je za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

Jutarnji list/Privatna arhiva (Severinine povrede)

U slučaju da navedena kaznena prijava rezultira optužnicom nadležnom tužiteljstvu, kao glavni svjedok bit će pozvana njihova majka koja, ipak, može koristiti blagodat nesvjedočenja.

Inače, ovaj fizički sukob nije prvi između Severine i njene sestre Marijane, ali je prvi zbog kojeg je pjevačicu njena sestra prijavila policiji da joj je nanijela povrede i zatražila je ljekarsku pomoć.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar