Sin sultana od Bruneje oženio Anishu Isu Kalebić, koja je hrvatskog porijekla

Showbiz 14. jan 202412:25 0 komentara
Princ Abdul Mateen i njegova supruga Anisha Isa Kalebić (Instagram)

Brunejski princ Abdul Mateen, hvaljen na internetu zbog dobrog izgleda i služenja vojnog roka, oženio se svojom vjerenicom na 10-dnevnom kraljevskom vjenčanju.

Princ je svoju vezu i vjeridbu sa Anishom Isom Kalebić objelodanio u oktobru.

Objava je iznenadila mnoge fanove čovjeka koga su nekada nazivali jednim od najpoželjnijih neženja u Aziji, prenosi BBC.

Profimedia

Njegova vjerenica Anisha je sa majčine strane unuka sultanovog specijalnog savjetnika, Pehin Dato. Njen otac je Ivica Adam Kalebić, hrvatskog porijekla, poznat kao i Adam bin Abdullah. Anishini roditelji su razvedeni.

Princ je na vjenčanju bio obučen u ceremonijalnu uniformu, a njegova nevjesta nosila je dugu bijelu haljinu i dragulje za ceremoniju u palati Istana Nurul Iman.

Prijavljenih 5.000 svatova među kojima su bili članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i predsjednik Indonezije i lider Filipina.

Princ je veoma prisutan na društvenim medijima, sa preko 2,5 miliona pratilaca na Instagramu i hiljadama na TikToku.

Vjenčanje je počelo 7. januara, a vrhunac slavlja kada su se vjenčali dogodio se danas na velikoj ceremoniji.

Islamska ceremonija održana je 11. januara, gdje su princ i njegova vjerenica razmijenili vjenčane zavete u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien. Ostale svečanosti uključivale su svadbeni prijem, bankete, muzičku pratnju i paradu oko glavnog grada Bruneja Bandar Seri Begavan 14. januara.

Profimedia

Ceremoniji prisustvuju brojni važni gosti iz cijelog sveta, a smatra se da će se na spisku kraljevskih zvanica naći i princ William i Kate Middleton, budući da jer je sultan bio gost na vjenčanju britanskog kraljevskog para 2011. godine.

Princ je deseto dijete sultana, najduže vladajućeg monarha na svijetu i jednog od najbogatijih.

Veoma je aktivan u obavljanju poslova koji su mu povjereni, a mediji su prenijeli da je prisustvovao krunisanju kralja Charlesa i kraljice Camille u maju 2023.

Profimedia

Abdul Mateen je aktivan na društvenim mrežama gdje dijeli postove sa skoro 2,5 miliona pratilaca. Nedavno je podijelio fotografiju na kojoj se on nalazi pored Anishe na njihovom vjeridbenom portretu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!