Slučaj Harvey Weinstein: Nove optužbe za silovanje

Showbiz 16. nov 202212:15
REUTERS/Mike Blake

Jennifer Siebel Newsom, redateljica dokumentarnih filmova i supruga kalifornijskog guvernera Gavina Newsoma pojavila se na sudu nakon što je u ponedjeljak (14. novembra) svjedočila da ju je nekadašnji holivudski moćnik i bivši filmski producent Harvey Weinstein silovao 2005. godine, kada je pokušavala graditi karijeru producentice i glumice.

Tokom unakrsnog ispitivanja na Višem sudu u Los Angelesu, Siebel Newsom postala je emotivna i rekla je da nije očekivala da će biti pozvana na klupu za svjedoke, prenosi Reuters.

“Nisam mislila da ću se smatrati žrtvom jer sam mislila da sam prevazišla to razdoblje”, rekla je Siebel Newsom, prema izvještaju suda.

Siebel Newsom svjedočila je u ponedjeljak da ju je Weinstein pozvao da se sastane s njim u hotelu “The Peninsula” na Beverly Hillsu na, kako je tada mislila, poslovni sastanak. Iznenadila se kada je saznala da se s Weinsteinom trebala naći u njegovom hotelskom apartmanu, rekla je.

Weinstein, čovjek koji je postao lice #MeToo optužbi prije pet godina, služi 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnih zločina u New Yorku. Sada mu se sudi u Los Angelesu po 11 optužbi za silovanje i seksualni napad za šta se izjasnio da nije kriv. Sudac koji nadzire suđenje Harveyu Weinsteinu za seksualni napad odbacio je četiri od 11 optužbi protiv njega nakon što su tužioci rekli da ne namjeravaju nastaviti s tačkama koje se odnose na jednog od tužilaca.

Advokati odbrane tvrdili su da su svi Weinsteinovi seksualni odnosi bili dobrovoljni i da su njegovi tužioci dobrovoljno sudjelovali u odnosima kako bi unaprijedili svoje karijere u Hollywoodu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare