Snima se hrvatski film o gej partizanima, glumi i Emir Hadžihafizbegović

Showbiz 07. jan 202315:09 2 komentara
Davor Puklavec /Pixsell

Počelo je snimanje hrvatskog filma o gej partizanima pod nazivom "Atmosfera" u režiji i produkciji Anite i Ivone Juka. O glumačkoj postavi ne zna se mnogo, ali se zna da značajne uloge imaju bh. glumci Dado Topić i Emir Hadžihafizbegović.

Kako piše Nacional.hr, film „Atmosfera“ upravo se snima u Zagrebu i na Krku, a zapravo je pod naslovom „Moj privatni ratni zločinac“ trebao biti snimljen još prije nekoliko godina.

Hrvatski audiovizualni centar za ovaj film je još 2017. godine izdvojio oko pola miliona eura.

Nije tada otkriveno mnogo o sadržaju filma, samo to da autorica dvije narativne linije, koje prikazuju nekoliko epizoda ratne svakodnevice na dubrovačkom području te lokalnu feštu koja se zbiva 25 godina kasnije, uokviruje i povezuje motivom osvete, moćne i krajnje neobične. Dakle, radnja filma se prema prvotnoj ideji trebala događati tijekom Domovinskog rata, a prema riječima Nacionalovih sugovornika upućenih u tematiku, trebala je uključivati dvojicu gej branitelja. No od toga se u nekom trenutku očito odustalo pa je ista tematika, o gej vojnicima, „prebačena“ u Drugi svjetski rat i film je dobio novi naziv „Atmosfera“.

O tom novome filmu, koji se upravo snima, svi šute, teško je doći do bilo kakve informacije. Nacional je od nekoliko osoba upućenih u tematiku i snimanje konkretnog filma doznao da se radi o partizanskom filmu o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu netko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad