Du Plessis ugušio Adesanyu, odbranio titulu i osvojio dugo očekivanu “Bitku za Afriku” (VIDEO)

Ostali sportovi 18. aug 202409:07 0 komentara
Dricus Du Plessis
Dricus Du Plessis

Dricus Du Plessis došao je Israelu Adesanyi na "neprijateljski" teren, a onda ga tamo svladao i odbranio titulu UFC prvaka.

Nakon godina prijetnji, uvreda i prepucavanja, konačno je stigao trenutak da su se u oktogonu obračunali Dricus Du Plessis i Israel Adesanya.

Prvak je došao na praktički domaći teren Adesanye, a onda ga je tamo pobijedio gušenjem u četvrtoj rundi vrlo uzbudljive borbe.

Dricus zaustavio Adesanyu tamo gdje je vjerovao da može

Du Plessis je odmah na početku pokazao kako će mu namjera u stand upu biti gađati noge. No, jednako je vratio i Adesanya. A onda je počeo pogađati i ozbiljnije udarce, čime je pokazao da bi na nogama trebao biti u prednost. Obranio je Adesanya rušenje i uspješno priveo prvu rundu kraju.

Uspio je prvak u drugoj rundi upisati rušenje i odmah pokazati što će biti njegova strategija. Čak je uspio dulje vremena zadržati Adesanyu u parteru, prije ustajanja, ali onda dolazi do još jednog rušenja. Nakon još jednom ustajanja nastavio je Južnoafrikanac s pritiskom te je do kraja runde upisao još jedno rušenje te čisto uzeo rundu na način za kakav se vjerovalo da je njegov najbolji put do pobjede.

Prva polovica treće runde ponovno pripada Adesanyi, koji je napravio nekoliko ozbiljnih serije, gdje se činilo kako vodi vodu na svoj mlin. No, u drugoj polovici runde je i Du Plessis pokazao kako ima što ponuditi u otvorenoj borbi. Obojica su se osjetili spremni za rat, tako da je druga polovica ove runde ponudila najviše uzbuđenja, uz nekoliko spektakularnih izmjena, a jedno se Adesanya malo i zaljuljao, no nije bilo veće opasnosti od toga.

Nastavilo se slično u četvrtoj rundi, ovog puta uz prvi napad prvaka. Preuzima ponovno Adesanya nakon toga inicijativu, sve dok sredinom runde nije došlo novo Dricusovo buđenje. No, ovog puta u puno ozbiljnijem obliku. Serijom kojom si je otvorio poziciju za rušenje, koje je uspješno izveo, uz brzu tranziciju u poziciju iz koje je rukama čvrsto obuhvatio Adesanyin vrat i prisilio ga na tapkanje. Odbrana titule bila je tu!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!