Izjava Verstappena šokirala navijače Red Bulla: “Signal da razmislim o nastavku karijere”

Formula 1 23. sep 202408:25 0 komentara
REUTERS/Caroline Chia

Aktualni prvak Formule 1, Nizozemac Max Verstappen, zabrinuo je svoje obožavatelje insinuacijama o povlačenju iz sporta nakon Velike nagrade Singapura.

Naime, Verstappen je na konferenciji za medije poslije VN Azerbajdžana koristio psovke prilikom kritiziranja svog tima zbog stanja bolida. FIA je Nizozemca kaznila zbog takvog istupa, a Verstappenu se to očito nije svidjelo.

Poslije dobivene kazne, Verstappenovi odgovori na službenim press konferencijama postali su vrlo skromni i sažeti, dok je puno raspoloženije djelovao u individualnim razgovorima s pojedinim medijima.

Slična situacija ponovila se i nakon VN Singapura u kojoj je završio drugi, iza McLarenovog Landa Norrisa. Inače, to je označilo produžetak negativnog niza za Nizozemca koji nije slavio na osam uzastopnih utrka.

Novinari su ga pitali hoće li ga kazna FIA-e zbog psovke natjerati na ranije povlačenje iz Formule 1, Verstappen je odgovorio kratko i direktno: “Apsolutno.”

Vozač Red Bulla je dodatno pojasnio svoje razmišljanje:

“Ne možeš biti svoj, ili moraš da se nosiš s ovakvim glupostima,” izjavio je Nizozemac.

Trostruki prvak u Formuli 1, kazao je kako mu zbog ovakvih pravila slabi želja za konstantnim dokazivanjem:

“Naravno, svi se borimo do granica svojih mogućnosti, bilo da smo na vrhu ili na začelju grida. Ali ako moraš da se nosiš sa ovakvim glupostima, za mene je to signal da razmislim o nastavku karijere”

Red Bull je izgubio vodstvo u momčadskom poretku, dok je sada prvi McLaren, a Verstappen još ima ugodno vodstvo u poretku vozača, no Lando Norrisu mu se sve više približava. Englez je smanjio zaostatak na 52 boda.

Formulu 1 pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!