Max netaknut, sjajni Alonso dobio Hamiltona

Formula 1 18. jun 202321:59 0 komentara
REUTERS/Timothy A. Clary

Aktuelni svjetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu Max Verstappen zabilježio je novu pobjedu ove sezone, pošto je bio najbrži na trci za Veliku nagradu Kanade.

Osam trka, šest pobjeda. Malo je reći dominacija. Pride, na polovično interesantnoj i punoj iznenađenja trci za Veliku nagradu Kanade na kultnoj stazi Gilles Villeneuve borba za prvo mjesto nije postojala. Čak ni kada je sigurnosno vozilo bilo na stazi zbog odustajanja Georgea Russella.

Nizozemac je zabilježio novu ubjedljivu i rutinsku pobjedu. Imao je malo više od osam sekundi prednosti u odnosu na prvog pratioca. Ostaje da je Verstaopen zabilježio 41. pobjedu u karijeri, čime se izjednačio sa Aertonom Senom, a ovo je vrijedan jubilej za Red Bučl, koji je došao do 100. pobjede.

A za drugo mjesto bilo je zanimljivo. Makar u prvoj trećini trke. Veliki duel vodili su Fernando Alonso i Lewis Hamilton. Sedmostruki svjetski šampion na startu je obišao Španca u Aston Martinu. Međutim, revanš je uslijedio kada je sigurnosno vozilo izašlo na stazu. Do duela je došlo u boksu, kada se Alonso riskantnim manevrom našao ispred vedete Mercedesa.

I do kraja je uspio da zadrži tu drugu poziciju i dobije velikog rivala, sa kojim je prošao razne faze u karijeri. Došao je Alonso do drugog drugog mjesta ove sezone, šestog podijuma. Čak nije Hamilton uspio da zadrži bod za najbrži krug, jer ga je u bukvalno posljednjem krugu istisnuo Sergio Perez i postavio najbrži krug. Između njih dvojice našao se dvojac Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!