Igokea na krilima Boriše Simanića do pobjede protiv Cedevita Olimpije

Košarka 18. okt 202419:13 0 komentara
Foto: Igokea

Izabranici Nenada Stefanovića, košarkaši Igokee, nadigrali su Cedevita Olimpiju na startu petog kola ABA lige – 91:78. Igokea ima skor 3-2, a šampion Slovenije 2-3.

Prevagu na stranu prvaka Bosne i Hercegovine, donijeli su Boriša Simanić sa 22, Bryce Jones sa 20, te Dragan Milosavljević sa 12 poena. Kod Cedevita Olimpije, Devin Robinson je postigao 19, Gregor Glas 13, Rok Radovič 12, Aleksej Nikolić 10 poena.

Igokea je bolje otvorila meč. Tokom prve dionice je imala više energije, bila je agresivnija, imala je kapital od osam poena – 23:15, šampion Slovenije je pretio, ali je ekipe iz Laktaša trojkama Vasilija Pušice i Vojina Ilića pobjegla na plus deset, početkom drugog kvartala – 31:21.

Šampion Slovenije je stigao do minusa od tri poena – 29:32, ali je uslijedio serija trojki domaćeg tima u režiji Simanića, Jonesa i Milosavljevića za 50:34. Ipak, kraju poluvremena, Igokea je vodila sa 50:44. Gosti su posle serije 10:0, ostali u igri, ali…

Ali, Igokea je nastavila da igra na visokom nivou, u samoj završnici treće četvrtine stekla je ogromnu prednost – 74:52. Bilo je jasno da Cedevita Olimpiji treba čudo kako bi izbjegla poraz. Čuda se u košarci dešavaju, vidjeli smo ih mnogo tokom sezone, ali ne i ovoga puta.

Cedevita Olimpija se odmah okreće narednom iskušenju u Eurokupu, takmičenju u kojem ima skor 3-1. Šampion Slovenije će u petoj rundi, 23. oktobra, gostovati ekipi Arisa. U ostalim mečevima petog kola, snage će odmjeriti: FMP – Cibona, Mornar – Borac, Split – Mega, Dubai – Spartak, Zadar – Partizan, Krka – SC Derbi, Budućnost – Crvena zvezda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!