Jokić i Denver na korak od “metle“: Lakersi bespomoćni (VIDEO)

Košarka 26. apr 202408:45 0 komentara
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Nastavlja se nevjerovatan niz pobeda koji Denver Nuggetsi imaju u duelima sa Los Angeles Lakersima. Čak 11. put zaredom ekipa Mikea Malonea pobijedila je zlatno-ljubičaste, a u petak rano ujutro po srednjoevropskom vremenu bilo je 112:105 za gostujuće Nuggetse u “Crypto.com areni” u Los Angelesu. Novu briljantnu partiju upisao je Nikola Jokić.

Na taj način tim iz Kolorada stigao je do prednosti 3-0 u pobjedama u prvom kolu play-offa u Zapadnoj konferenciji.

Nikola Jokić je na terenu proveo 39 minuta, upisao 24 poena (9/13 iz igre, 6/7 slobodna bacanja), 15 skokova i 9 asistencija za još jedan tzv. “Sombor-dabl” (statistički učinak pri kojem mu za triple-double nedostaju tek jedan skok ili asistencija). Uz to je imao i 1 ukradenu i 3 izgubljene lopte, kao i 4 lične greške.

Za razliku od prve dvije utakmice serije, ovog puta nismo vidjeli dramatičnu završnicu, ali je utakmica generalno podsjećala na mnoge prošle duele ova dva tima. Lakersi su tokom cijelog prvog poluvremena vodili, prednost je u nekim trenucima bila i dvocifrena, ali poučeni iskustvom, navijači Nuggetsa samo su čekali kada će njihovi puleni “dodati gas” u drugom poluvremenu.

Što se Lakersa tiče, Anthony Davis imao je još jednu izuzetnu individualnu partiju nakon koje je morao da se zadovolji gorkim porazom. Davis je upisao 33 poena (14/23 iz igre, 5/7 penali), 15 skokova i 3 asistencije. LeBron James ga je pratio sa 26 poena (12/20 iz igre), 6 skokova, 9 asistencija i 2 ukradene lopte za 42 minuta u igri.

Austin Reaves se istakao u ekipi Darvina Hama sa 22 poena (8/17 iz igre), ali niko drugi nije imao dvocifren poenterski učinak.

Četvrta utakmica serije takođe će se igrati u „Crypto.com areni“, a taj duel je na programu u nedjelju rano ujutro po srednjoevropskom vremenu. Pobjednik serije Nuggets – Lakers u idućoj rundi play-offa igrat će protiv boljeg iz okršaja Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns. Tim iz Mineapolisa ima prednost od 2-0 u pobjedama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!