Jokiću nagrada za igrača godine: Znajući odakle dolazim ovo je velika čast

Košarka 11. jan 202215:13 0 komentara
Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Nikola Jokić imenovan je za najboljeg košarkaša u 2021. godini, po izboru Košarkaškog saveza Srbije, a na osnovu glasova predstavnika sportskih redakcija. U ženskoj konkurenciji priznanje je dobila Sonja Vasić.

Bilo je očekivano da centar Denver Nuggetsa da dobije nagradu, imajući u vidu da je izabran i za MVP NBA lige u prošloj sezoni i da od početka ove bilježi fantastične partije.

Rođeni Somborac drugi put biva izabran za najboljeg košarkaša Srbije. Isto se dogodilo i 2018. godine.

U ovogodišnjoj trci pobijedio je playmakera Anadolu Efesa Vasilija Micića, MVP prošlosezonske Eurolige i osvajača tog takmičenja.


“Znajući odakle dolazim i šta košarka predstavllja za naš narod, ovo je velika čast i zadovoljstvo. Prije mene su je osvojila velika imena. Novi podstrek za mene da napredujem i budem bolji. Hvala KSS i sportskim novinarima na izboru. Ove godine želim svima zdravlje, to je najvažnije”, rekao je Jokić putem video obraćanja.

Kad je riječ o Sonji Vasić, njoj je to treće priznanje za igračicu godine.

Ekipne nagrade dobili su muška reprezentacija u basketu 3×3, koja je osvojila evropsko zlato i olimpijsku bronzu, i ženska košarkaška selekcija zbog titule prvaka Evrope.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!