Košarkaši Španije pobijedili Grčku, glavni arbitar utakmice Ademir Zurapović iz BiH

Košarka 30. jul 202412:56 0 komentara
REUTERS/Brian Snyder

Reprezentacija Španije zabilježila je trijumf protiv Grčke u drugom kolu grupe A košarkaških turnira Olimpijskih Igara rezultatom 84:77. Glavni arbitar na ovom meču bio je najbolji bosanskohercegovački košarkaški sudija Ademi Zurapović iz Tuzle.

Furija je tako došla do prve pobjede, nakon poraza od Australije. Grčka je u prvom kolu izgubila od Kanade i nalazi se u veoma nepovoljnom položaju.

Španija je slavila zahvaljujući preciznom šutu sa spoljnih pozicija, koji je izabranike Sergija Scariola služio naročito u prvom poluvremenu – Furija je tada pogodila čak 11 puta iz 17 pokušaja.

Veliki doprinos pobjedi dala je i nesebična igra i izuzetan protok lopte u napadu – Španci su imali veliki broj raspoloženih igrača, dok je Grčka imala znatno više problema u tom apsektu.

Nekadašnji MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo predvodio je Helene tokom čitavog meča, a solo serijom je i vratio svoj tim u egal do polovine četvrte dionice. As Milwaukee Bucksa je gotovo isključivo birao pozicije što više obruču, da bi se 20 sekundi pred kraj meča našao sam na iza linije za tri poena.

Odličan protok lopte prevario je Špance, ali Giannis nije bio precizan, da bi Hernangomez i Diaz u finišu potvrdili trijumf Furije.

REUTERS/Brian Snyder

Santi Aldama bio je prvo ime meča sa 21 poenom i 12 skokova. Sergio Llull imao je 13 uz 7 asistencija, a Brown je ubacio 7 uz 10 asistencija. Dvocifreni su bili Willy Hernangomez sa 11 i Fernandez sa 10 ubačaja.

S druge strane kod Grka, Giannis je upisao double-double sa 27 poena i 11 skokova. Vasilis Toliopoulos bio je jedini raspoloženi i dvocifreni uz Antetokounmpa sa 14 poena.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!