Luka Garza stigao na pripreme: Uzbuđen sam i sretan što ću predstavljati BiH

Košarka 23. jul 202311:31 0 komentara
Printscreen

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas započinje pripreme za pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji je na rasporedu od 12. do 20. augusta.

Reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Zmajevi su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Jedan od onih od kojih se očekuje mnogo jeste debitant u dresu nacionalnog tima i član Minnesota Timberwolvesa Luka Garza. On se danas priključio pripremama te podiijelio prve dojmove.

“Jako sam sretan što sam ovdje, sa timom i pripremati se za izazove. Ovo je sjajno iskustvo, biti sa ostalim igračima zajedno i mislim da će biti zabavno. Uzbuđen sam što ću predstavljati Bosnu i Hercegovinu, o tome sam sanjao i to počinje danas.”

Košarkaška reprezentacija BiH jedan dio priprema obavit će na Vlašiću, a drugi dio u Trebinju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!