Njemački selektor “bocnuo” Amerikance: “Čestitke Srbiji, igrali smo protiv najbolje ekipe na Igrama”

Košarka 10. aug 202419:28 0 komentara
REUTERS/Brian Snyder

Svjetski prvaci su ostali bez medalje u Parizu.

Košarkaška reprezentacija Njemačke je imala dva izvanredna turnira u nizu. Zlato na Svjetskom prvenstvu, pa odličan nastup na Olimpijskim igrama, ali bez medalje, što je rastužilo njemačkog selektora Gordona Herberta.

Nijemci su se poslije poraza od Francuske u polufinalu borili za bronzu protiv Srbije međutim poraženi su u tom susretu za treće mjesto. Herbert je istaknuo svoje razočaranje, ali djeluje kako je svojom izjavom i malo “bocnuo” reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, rekavši kako je Srbija najbolja ekipa na ovom turniru.

“Svaka čast Srbiji, nije završilo kako smo htjeli, ali ovi momci su tri godine davali srce i dušu. Bili smo prava porodica. Čestitam Srbiji, neka mi Francuzi oproste, ali igrali smo protiv najbolje ekipe na Igrama”, rekao je Herbert i nastavio:

“Tužan sam jer je ovo kraj puta. Bilo je to nevjerovatno putovanje s ovim ljudima, ovim igračima. Situacija o kojoj kao trener možete samo sanjati”.

Nijemci su tijesno izgubili u polufinalu od Francuske, a Herbert je prihvatio ulogu krivca:

“Ona utakmica s Francuskom nas je ‘ugrizla za stražnjicu’. Bio sam frustriran, mogao sam napraviti bolji posao i pobijediti utakmicu. Ta je utakmica uzela danak, ali moramo se prisjetiti što je ova ekipa napravila u tri godine. Igrali smo sjajnu košarku, dali smo sve od sebe.”

U finalu će od 21:30 igrati Francuska i SAD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!