Počela ABA: Bek iz BiH Amar Gegić “razbio” Cibonu!

Košarka 21. sep 202408:24 0 komentara
Foto: Cibona/Ivana Dergez

U petak je u zagrebačkom „Košarkaškom centru Dražen Petrović“ nova sezona ABA lige, a domaća Cibona doživjela je prvi poraz. Do pobjede je ubjedljivim rezultatom 87:69 došao Zadar, koji je predvodio fantastični Amar Gegić.

Od samog starta je bilo jasno da su gosti bolji rival i u prvoj četvrtini već su došli do dvocifrene prednosti. Ipak, Cibona u drugom periodu prelazi čak i u vođstvo. Međutim, kada je u trećoj četvrtini Zadar krenuo u novu seriju, bilo je jasno da Cibona nema snage za preokret, a Zadar je sa +15 ušao u posljednjih 10 minuta.

Na kraju, glavna figura susreta bio je Amar Gegić, bek iz BiH. Košarkaš koji je u sezoni 2018/2019. nosio dres Partizana, završio je duel sa 30 poena (12/13 za dva! 1/4 za tri), 5 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Lovro Mazalin sa 16 poena i 8 skokova.

U redovima Cibone istakao se Piter Džok, reprezentativac Južnog Sudana, koji je za ovu afričku reprezentaciju nastupio i na pariskim Olimpijskim igrama. Sa 18 poena pokazao je da će biti veliko pojačanje za Zagrepčane, a 18 poena dodao je i Toni Rocak, reprezentativac Švicarske.

Bio je ovo neuspješan start za američkog trenera Kristofera Tomasa, koji se nalazi na klupi Cibone. Idući meč u ABA ligi „Vukovi sa Tuškanca“ igraju takođe kod kuće, a protivnik će im biti podgorički Studentski centar. Zadar u narednom kolu dočekuje Igokeu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!