Sada je i zvanično: Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije

Košarka 20. okt 202413:30 0 komentara
REUTERS/Brian Snyder

Legendarni selektor Srbije Svetislav Pešić ostaće na mjestu prvog čovjeka stručnog štaba srpske reprezentacije. Povodom produžetka saradnje s Košarkaškim savezom Srbije, Pešić je govorio za medije na press konferenciji.

Glavna vijest iz početnog dijela konferencije jeste da će ugovor Pešića sa KSS trajati do 30. seprembra 2025. godine, uz mogućnost produžetka saradnje.

Pešić je iznenadio javnost rekavši po završetku Olimpijskih igara da više neće moći da ostane na kormilu najboljeg srpskog tima, a mnogi su apelovali na njega da razmisli i promijeni odluku, prije svega čitav igrački kadar Orlova. Pešić je u Parizu vodio Srbiju do sjajnog rezultata i bronzane medalje.

„Hvala na strpljenju KSS, Nebojši, nije bila namjera da se oduži ovako, već sam imao druge ciljeve, planove i obaveze, ali uspjeli smo to da regulišemo i pred vama sam sada. Nije bilo nikakvih pregovora, više su to bili razgovori, jer sam mislio da sam svoje obaveze prema srpskoj košarci završio, ali nikad ne reci nikad. Situacija je takva, približavaju se ti prozori, kvalifikacije za EP, pobijedili smo obje utakmice u prvom prozoru, ali još četiri meča su pred nama„, rekao je Pešić na startu konferencije.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i Nebojša Čović.

„Razgovori su trajali dugo jer je gospodin Pešić imao druge obaveze koje je preuzeo. Drago mi je što smo uspjeli da se dogovorimo, znamo svi ko je Kari i šta je sve urađeno. Bilo je važno da obezbijedimo kontinuitet, to je bila želja i navijača i igrača, što će – nadam se – olakšati i dalje korake u smislu otkazivanja/neotkazivanja. Imamo kvalifikacije, nadamo se podršci klubova. Ugovor je do 30.9. 2025. godine, sa mogućnošću da nastavimo dalje. Hvala Pešiću na razumijevanju i povjerenju.“

Kulminacija dosadašnjeg Pešićevog ciklusa na klupi reprezentacije dogodila se u Parizu. Srbija je u spektakularnom polufinalu olimpijskog turnira bila poražena od moćne selekcije SAD, a potom je u borbi za bronzu porazila Njemačku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!