Široki i Bosna u vrhu ligaške tabele nakon tri kola košarkaškog Prvenstva BiH

Košarka 28. okt 202409:13 0 komentara
Foto: KK BOSNA (Visit Sarajevo)

Nakon tri odigrana kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkaši Širokog i sarajevske Bosne izdvajaju se u vrhu tabele s maksimalnim učinkom.

U prvoj utakmici 3. kola, odgranoj u petak, Široki je s ubjedljivih 90:64 pobijedio Jahorinu, dok je Bosna jučer bila bolja od ekipe Slavije sa 94:81.

Najefikasniji igrači Širokog bili su Josip Čović s 14 poena, te Matej Perković i Alexander Hunter sa po 12 poena.

U redovima „Studenata“, koji su na parketu Skenderije teže nego očekivano savladali ekipu Slavije, istaknuli su se Petar Kovačević (19 poena), Jarrod West (18) i Demetrius Underwood (17), dok je najefikasniji kod Slavije bio Harun Zrno (29).

U subotu su odigrane četiri utakmice. Sloboda je ostvarila pobjedu nad Promom iz Donjeg Vakufa rezultatom 91:80. Pobjednički sastav predvodili su Ismet Sejfić (20 poena, 16 skokova), Marko Lukić (21 poen), Haris Ćurevac (17) i Sani Čampara (13), dok su najefikasniji kod gostiju bili Collin Cooper i Samir Stewart (po 20 poena).

Borac je slavio na gostovanju kod Orlovika u Žepču (77:96),i Leotar bio ubjedljiv u Posušju (55:82), a Radnički je na domaćem parketu u Goraždu nadiograo Mladost, 86:77.

Ekipa Sparsa u nedjelju je na gostovanju savladala Mostar rezultatom 83:84. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Milan Milošević sa 25 poena, dok je kod domaćina Vladimir Vranić postigao 22 poena.

Standings provided by Sofascore

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

JOŠ VIŠE SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!