Šok u NBA ligi: Najveća mlada zvijezda lige iznenada završila sezonu

Košarka 09. jan 202408:44 0 komentara
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Ja Morant je počeo sezonu sa 25 mečeva suspenzije, onda se vratio i na 26. meču Memphis Grizzliesa u sezoni pokazao najbolji povratak u historiji NBA lige.

Morant je povratak obilježio sa 34 poena, šest skokova i osam asistencija. Uz to je postigao i flouter za pobjedu. Grizzliesi su prekinuli niz bez pobjeda od pet mečeva i stigli do 6-19 bez Moranta nakon što je dobio suspenziju od 25 mečeva zbog mahanja pištoljem.

I onda kada se očekivalo da nosi Memphis do kraja sezone na leđima, došlo je do povrede ramena. Tu povredu je doživio tokom treninga u subotu, a onda su Grizzliesi to saopštili sa dva dana zakašnjenja nakon svih skeniranja. Očekuje se da bude potpuno spreman tek pred početak sezoni 2024/2025.

Očekuje se da Morant uskoro bude podvrgnut operaciji. Koliko je preokrenuo ekipu najbolje govori da je sa njim Memphis stigao do skora 6-3.

Bez ikakve dileme je Morant posljednje utočište svih ljubitelja NBA iz SAD. Došlo se do ere da su zaštitna lica lige sada već veterani LeBron James ili Steph Curry ili stranci, mahom Evropljani poput Nikole Jokića, Luke Dončića, Giannisa Antetkounmpa ili Joela Embiida. To je uslovilo potrebu da se pojavi nova američka zvijezda jer je ionako SAD najduže u historiji čak pet sezona bez MVP nagrade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!