Tatum i Edwards šire strah – spremni su za play-off! (VIDEO)

Košarka 13. mar 202408:40 0 komentara
Rob Gray-USA TODAY Sports

Regularna sezona NBA ulazi u završnu fazu, pa je idealno vrijeme da vidimo u kakvoj se formi pred play-off nalaze košarkaške zvijezde današnjice. U noći između utorka i srijede po srednjoevropskom vremenu vidjeli smo nekolicinu najvećih, a najbolji utisak ostavili su lideri Boston Celticsa i Minnesota Timberwolvesa. Upravo su ova dva tima ostvarila ubejdljive pobjede u gostima.

Celticsi su u Salt Lake Cityju pobijedili Utah Jazz sa 123:107 i tako uvećali već ogromnu prednost u odnosu na konkurente na za prvo mjesto tabele Zapadne konferencije. Tim Joa Mazule došao je do treće pobjede u nizu i sada je na impresivnih 51-14.

U timu iz Masačusetsa blistao je Jayson Tatumm sa 38 poena (13/25 iz igre, 8/8 penali) i 6 skokova. Pratio ga je Derrick White sa 24 poena (8/17 iz igre), a Jrue Holiday je ubacio 15 poena i zabilježio 8 asistencija za rutinsku pobjedu u večeri u kojoj Celticsi nisu mogli da računaju na Jaylena Browna i Kristapsa Porzingisa. U ekipi Jute mladi Keyonte George ubacio je 26, a iskusni “Filipinac” Jordan Clarkson upisao je 21 poen.

Dominirali su na strani i Minnesota Timberwolvesi, koji su u “Crypto.com areni” bili bolji od Los Angeles Clippersa sa lakih 118:110. Najbolji u ekipi Minnesote, koja se bori za čelo na tabeli Zapadne konferencije, bio je Anthony Edwards. Bek nevjerovatnih fizičkih predispozicija završio je duel sa 37 poena (15/29 iz igre, 5/7 penali), 8 skokova i 4 asistencije. Bio je najzaslužniji za činjenicu da se Minesota vratila u igru i došla do pobede posle čak 22 poena zaostatka u drugom periodu.

“Entu” je pomogao Aleksander Nickeil-Walker sa 28 poena, a iskusni Mike Conley dodao je 23. Kod Clippersa je Paul George imao 22, a James Harden 12 poena i 7 skokova. Ipak, najveći utisak (krajnje negativan) među navijačima Clippersa jeste to što je Kawhi Leonard napustio igru poslije samo 12 minuta – imao je grčeve u leđima zbog kojih nije mogao ni da sjedi.

Na suprotnom kraju spektra, kada su favoriti u borbi za naslov u pitanju, ove noći našli su se Milwaukee Bucksi, koji su u Sacramentu deklasirani u okršaju sa Kingsima rezultatom 129:94. Kod “Kraljeva” DeAaron Fox je ubacio 29 poena (11/17 iz igre, 6sk, 7as), Malik Monk dodao je 25 (9/19), a Domantas Sabonis imao je 22 poena (10/14), 11 skokova i 8 asistencija.

Giannis Antetokounmpo je bio odličan u ekipi iz Viksonsina (30 poena, 10/14 penali, 13 skokova), ali od saigrača nije dobio praktično ništa od pomoći. Primjera radi, Damian Lillard je zabilježio 10 poena šutirajući 2/12 iz igre i pitajući se da li je možda pogriješio što nije ostao u Portlandu i dovijeka bio apsolutni miljenik publike.

Međutim, vidjeli smo i jednu pozitivnu stranu u vrlo lošem izdanju Milwaukeeja – čudovišno zakucavanje Andrea Jacksona!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!