Aston Villa ispustila pobjedu: Dva gola Delapa za četvrti bod Ipswich Towna

Nogomet 29. sep 202417:10 0 komentara
REUTERS/Chris Radburn

Nije bilo pobjednika u vrlo uzbudljivom duelu šestog kola Premijer lige Engleske, Ipswich i Aston Villa odigrali su neriješeno - 2:2.

Mogla je Aston Villa pobjedom protiv Ipswicha u gostima na vrh tabele, da je trijumfovala poravnala bi se sa vodećim Liverpoolom. Imala je ekipa Unaija Emeryja prednost sve do 72. minuta, ali je tada konačan rezultat svojim drugim golom postavio 21-godišnji Liam Delap.

Upravo je Delap najbolji pojedinac susreta, od njega je sve i krenulo, već u osmom minutu domaći su poveli kad je momak koji je prošao mlađe kategorije Manchester Cityja, čak i debitovao za prvi tim Građana, postigao pogodak na asistenciju Clarka.

Odgovor Ville bio je ekspresan, samo sedam minuta kasnije Ollie Watkins je uposlio Rogersa, koji je donio izjednačenja.

Nisu se gosti na tome zaustavili, u 32. minutu ponajbolji igrač Ville režirao je preokret, poslije asistencije Watkins je bio i strijelac. Prethodno, između dva gola gostiju Ipswich je propustio odlične šanse da povede, najprije preko Tuanzebea u 18, zatim minut kasnije kad Clark nije iskoristio priliku.

Do kraja poluvremena agilni domaćin je propustio još dvije šanse, tada već za izjednačenje, preko Calwina Phillipsa u 37. i Delapa u 38. minutu, u oba navrata sjajan je bio golman Vile Emilliano Martinez.

Nastavio je Ipswich sa napadima i u drugom poluvremenu, pa je propustio još nekoliko šansi, najizgledniju imao je Davies u 69. minutu, ali je šutirao zamalo pored gola rivala.

Ipak, inicijativa se domaćinu napokon isplatila u već pomenutom 72. minutu kad je Delap postigao svoj drugi pogodak i obezbijedio bod Ipswichu. Inače, novajliji u Premijer ligi ovo je četvrti vezani remi, poslije dva startna poraza u Premijer ligi.

Kako se meč bližio kraju, tako je Ipswich bio sve agilniji, ali nije ni imao sreće. Propustili su domaći još nekoliko prilika, pa će na prvi trijumf ove sezone u eliti morati bar još malo da pričekaju. A Villa poslije svega može da bude prezadovoljna osvojenim bodom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!