Australija pobijedila Španiju u odličnom meču na Olimpijskim igrama!

Nogomet 27. jul 202412:53 0 komentara
REUTERS/Brian Snyder

Košarkaši Australije pobijedili su Španiju 92:80 u odličnom meču 1. kola Olimpijskih igara.

Prva četvrtina otvorena je serijom 6:0 Australije, a tokom prvih deset minuta imali su i +14, a na kratku pauzu otišli su vodstvom (31:21).

Drug dionica nije donijela veće osilacije u igri Australaca, pa su održavali prednost od pet do deset razlike, te na poluvrijeme otišli sa plus sedam (49:42).

Polovinom treće četvrtine probudili su se Špance. Sa dvije serije 5:0 i 9:0, poveli 56:54, ali sve je to bilo “kratkog daha”.

Novom serijom 8:0 tim Briana Goorijana, vratio je utakmicu pod svoju kontrolu, te u odlučujućih 10 minuta, ušli su sa predošću +9(69:60).

Španska reprezentacije se nije predavala, ali sve što su uspjeli u finišu je približiti se na zaostatak od četiri poena. Australci su bili prejaki i pokazali su da će se ozbiljno morati računati na njih, kada je riječ o borbama za medalje.

Španac Santi Aldama bio je najefikasnije ime susreta sa 27 poena, Sergio Llull dodao je 17, a Willy Hernangomez 14. Ekipa Sergija Scariola nije više imala dvocifrenih košarkaša, što je defintivno odlučilo utakmicu.

Što se Australaca tiče, Jock Landale ubacio je 20 poena, uz 9skokova i 5asistencije. Patty Mills priključio se sa 19, a Josh Giddey dao je doprinos uz 17 poena, 8 skokova i isto toliko asistencija. McVeigh (13) i Daniel (13) bili su također dvocifreni.

Drugi meč grupe na programu je večeras od 21 sat, u kojem ćemo gledati okršaj Kanade i Grčke.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!