Barbarez i Katić složni: Mađari odigrali pametno, koštale nas greške

Nogomet 14. okt 202423:20 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Ligi nacije od Mađarske rezultatom 0:2, a strijelac oba gola bio je Dominik Szoboszlai.

Poslije utakmice izjavu za medije dao je Sergej Barbarez koji je objasnio prvobitnu ideju:

“Ideja je bila da krenemo s četiri nazad, dva defanzivna vezna, tri ofanzivna i napadačem. Hajradinović da bude na mjestu desetke gdje se najbolje osjeća. Dobro je krenulo, ali nažalost pred kraj prvog poluvremena i na početku drugog primamo gol.”

Na pitanje zašto je zamijenjen Jusuf Gazibegović na startu drugog poluvremena, objasnio je da ne zamjeri mnogo toga, ali da ima pravo da zamijeni svakoga:

“Kad neko nije ok imamo pravo da ga zamijenimo, Gazibegović nije ispratio neke stvari, ali nisam toliko nezadovoljan.”

Istakao je da moramo još raditi kako bismo dostigli nivoe reprezentacija svjetske klase:

“To je razlika svjetske klase, kada neko dođe prvi put pred go i pogodi. Loša reakcija u prvom momentu i dubinski pas. Idemo dalje, pokušat ćemo sljedeće dvije utakmice odigrati dobro. Ne mogu zamjeriti zalaganje, borbenost, htijenje i ponos za dres. Pokušat ćemo u bliskoj budućnosti napraviti put. Prerano je pričati o narednim utakmicama, trebamo analizirati sve i možda se vratiti na staru igru. Pokušavamo promijeniti nešto da ne bude šablonski fudbal. Bila je opcija u prvih 15 minuta ako ne funkcioniše da se vratimo na staru, osjećali su se dobro na početku.”

“Prva šansa je bila Gazibegovića, šutirao je i Tahirović. Preuzimaju oni odgovornost, sretni su što igraju za ovu državu. Neki igrači nisu u klubovima na nivou kao ove reprezentacije, tako da se treba napraviti skok prema boljim klubovima. Mađari su odigrali pametno, imali smo 65% posjed lopte, ali šta to znači. Izgubiš utakmicu, treba analizirati i idemo dalje. Pričamo o nivou. Njemačka, Nizozemska koja je primila gol od Mađarske s 18% posjeda. Moramo biti hrabri, ostalo je na meni.”

Nikola Katić je dao kratku izjavu koja se većinski slaže s izjavom selektora:

“Teško razočarenje izgubiti utakmicu kao direktni duel za baraž i opstanak u Ligi nacija. Nismo zaslužili, nismo bili pravi. Brzo je novo okupljanje, moramo se izvaditi iz ovog. Mislim da smo dobar dio utakmice bili stabilni, ali primili smo golove iz grešaka. Loše procjene, penal. Nisu nas nadigrali, ali su odigrali pametnije. Realan rezultat na kraju. Bilo je tu i debitanata, falio je tu i Demirović s kvalitetom. Idemo raditi dalje, težak rad i disciplina nas mogu dovesti u bolju poziciju.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!