Barca je dužna kao Grčka: Evo koliko duguju Leedsu, Cityju, Sevilli, Bayernu…

Nogomet 11. okt 202413:04 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Predsjednik Barcelone Joan Laporta platio je prošlog ljeta Daniju Olmu 55 miliona eura, godinu prije toga potrošio je 40 miliona na Vitora Roquea (koji više nije u klubu), sprema se potrošiti 70+ miliona na Nicka Williamsa, a klub koji vodi "dužan je kao Grčka".

Nedugo nakon što se u javnosti pojavila informacija da je, pazite, “Barcelona pristala platiti dug Frankieja De Jonga od 15 miliona eura”, saznali smo i da su dugovanja prema klubovima iz kojih su dovedeni igrači prešla granicu od 100 miliona eura, prenosi Sport Klub.

Kako Barca još može dovoditi i registrirati igrače i kakav je to finansijski fair play nikome nije jasno.

Uglavnom, Leeds United čeka prve rate na ime odštete za Raphinhu u iznosu od 42,5 miliona eura od 2022. godine. Za transfer Ferrana Torresa na račun Manchester Cityja treba uplatiti 26 miliona eura (13 miliona odmah, 13 u ratama). Sevilli su dužni 24,5 miliona eura za Gillesa Cundea, Bayernu 21 milion za Roberta Lewandowskog.

Lista klubova kojima duguje je duga, ali iznos koji Laporta mora platiti samo Leedsu, Cityju, Sevilli i Bayernu je 114 miliona eura. U tekstu koji je objavio katalonski “Sport” ne navodi se je li za Olmov transfer iz Leipziga plaćena odšteta.

Da ne govorimo o tome da se sve to događa u vrijeme kompletne rekonstrukcije stadiona “Camp Nou”, koja je trebala stajati oko 900 miliona eura, ali će vjerovatno “probiti” milijardu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!