Prvijenac Tabakovića za Hoffenheim, pobjede Bayera i Leipziga (VIDEO)

Nogomet 19. okt 202417:35 0 komentara
Foto: Hoffenheim

Odigrano je pet utakmica 7. kola njemačke Bundeslige.

Šampion Njemačke Bayer iz Leverkusena uspio je poslije preokreta da pobijedi tim Eintrachta iz Frankfurta u jednom od derbija osmog kola Bundeslige.

Utakmica na stadionu BayArena završen je rezultatom 2:1 (1:1).

Izabranici Xabija Alonsa opravdali su ulogu favorita, ali su morali dobro da se namuče protiv nezgodnih gostiju iz Frankfurta. Zaslužili su sva tri boda, međutim u samom finišu meča imali su i sportske sreće.

Domaći tim je mogao da povede već u devetom minutu, ali je je jedan od najboljih igrača Farmaceuta Victor Boniface loše izveo penal, odnosno udarac mu je odbranio iskusni golman Kevin Trapp.

Kazna je uslijedila sedam minuta kasnije. Omar Marmoush oboren je na ivici šesnaesterca Bayera, da bi nakon poziva iz VAR sobe sudija pokazao na najstrožu kaznu. Za razliku od Bonifacea, Egipćanin je na suprotnoj strani terena bio siguran i savladao Lukasa Hradeckog. Bio je to već deveti pogodak Marmousha i on je trenutno ubjedljivo najbolji strijelac Bundeslige.

Domaći tim je vrlo brzo uspio da izjednači.

Deset minuta kasnije odlično su kombinovali Martin Terrier i Robert Andrich i ovaj drugi jer preciznim udarcem poravna na 1:1.

Neposredno prije odlaska na odmor gosti iz Frankfurta postigli su još jedan gol preko Ekitikea, ali je ipak poništen zbog ofsajda u začetku akcije.

Imao je aktuelni šampion više od igre i to je uspio da naplati u nastavku meča. Prvo Andrich u 63. minutu nije imao dovoljno sreće, njegov udarac završio je na stativi, da bi se devet minuta kasnije Boniface iskupio za promašeni penal s početka meča. Ispratio je dobru akciju Wirtza i donio preokret svom timu – 2:1.

U posljednjim trenucima sreća je pogledala Bayer pošto je Eintracht preko Ekitikea propustio stopostotnu priliku za izjednačenje.

Siguran trijumf u Mainzu zabilježio je RB Leipzig golovima raspoženog Nizozemca Xavija Simmonsa i mađarskog internacionalca Vilija Orbana – 0:2.

Ubjedljiv je bio Freiburg pred svojim navijačima protiv Augsburga, već poslije prvih 45 minuta imao je tri gola prednosti. Gosti su ipak stigli do utješnog gola – 3:1.

Najviše pogodaka viđeno je u Moenchengladbachu gdje je domaća Borussia slavila protiv Heidenheima 3:2.

Hoffenheim je savladao Bochum rezultatom 3:1, a svoj prvi gol u Bundesligi postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković u sudijskoj nadoknadi.

Pogledajte gol:

Od 18.30 u derbiju kola u Minhenu igraju Bayern i Sttutgart. U petak je Borussia Dortmund kao domaćin savladala St. Pauli 2:1.

Rezultati:

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 2:1

Mainz – RB Leipzig 0:2

B. Monchengladbach – Heidenheim 3:2

Freiburg – Augsburg 3:1

Hoffehneim – Bochum 3:1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!